2020. február 19., Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Méregtelenítsük a környezetünket

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét idei szlogenje a „Méregtelenítsünk!”. Az esemény fókuszában ebben az évben ugyanis a háztartásokban keletkező veszélyes hulladékok állnak.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét (EWWR – European Week for Waste Reduction) egy minden év november utolsó hetében megrendezésre kerülő kezdeményezés. Ennek keretében lelkes önkéntesek saját akcióötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladékkeletkezés megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára – írja az inGreen.

A veszélyes hulladékok nagyobb kockázatot jelentenek az egészségünkre és környezetünkre, mint a más típusú hulladékok.

Így kiemelten fontos, hogy csökkentsük a veszélyes összetevőkkel rendelkező termékek fogyasztását, valamint gondoskodjunk róla, hogy ezek megfelelően legyenek ártalmatlanítva.

Fotó: www.ewwr.eu

Az EWWR arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy csökkentsük az ilyen termékek (sütőolaj, fénycsövek/izzók, elektronikai eszközök, gyógyszerek, festékek stb.) használatát közvetlen környezetünkben, így a fürdőszobában, konyhában vagy garázsban.

A kiemelt téma mellett természetesen további akciók is lesznek. A különböző akcióötletek megvalósítását a programban részt vevő országok mindegyikében egy, a hulladékok keletkezésének megelőzését segítő szervezet koordinálja mint szervező. Magyarországon az ITM Környezettudatos Nevelésért és Szemléletformálásért Felelős Főosztály látja el a nemzeti koordinátori feladatot.

Neked ajánljuk
Ingyenes lehet a veszélyes hulladék kezelése Törvénytelenül utazott keletre az olasz hulladék A netezés környezeti következményei Jöhet a visszaváltható ásványvíz? A fenntarthatóság és a hozam nem zárja ki egymást
Tovább a forrásra: ingreen.hu
Vissza
Hírfolyam