2019. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Melyik európai ország kezeli a legjobban az élelmiszer-pazarlást?

A fenntartható élelmiszer index (FSI) a világ GDP-jének 90 százalékát megtermelő és a Föld lakosságának 4/5-ét kitevő 67 országot listázza az alapján, mennyire fenntartható az élelmiszer-kezelésük.

2018-ban a magas jövedelmű országok rangsorában Franciaország végzett az első helyen, a második Hollandia, a harmadik helyezett pedig Kanada lett.

Magyarország a viszonylag előkelő, 10. helyen állt.

Igaz, ezzel egy helyet rontottunk tavalyi eredményünkhöz képest. Az európaiak közül megelőznek minket a finnek (4. hely), a csehek és a dánok (6. hely), a svédek (8. hely) és az osztrákok is (9. hely). Kína és az USA még a top 20-ba sem fértek be a maguk 23. és 26. helyével.

Fotó: Love Food Hate Waste/Wikimedia Commons

Franciaország kiemelkedő eredményt ért el az „ételpazarlás és ételkidobás” kategóriában, mivel az ország már évek óta komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy csökkentse a szemétbe dobott, elpazarolt étel mennyiségét. Még törvényt is hoztak rá, hogy a szupermarketek maradék élelmiszereiket újraosszák a jótékonysági szervezeteknek vagy rászoruló közösségeknek.

Neked ajánljuk
Megújul Győr környékének hulladékkezelése Tiszta lesz a Tisza: az államfő kezdeményezésére megoldás született a Felső-Tisza állami hulladékmentesítésére Egy új innováció véget vethet a kávékapszulák rossz hírének Norvégiában már rég rájöttek, hogyan kellene védekezni a tömegturizmus ellen Tudóscsoportok százai foglalkoznak gyógyszermaradványok elleni védekezéssel
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam