2020. július 9., Lukrécia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Bizonyos szemétfajták átvétele szünetel a hulladékudvarokban

Azokban a budapesti hulladékudvarokban, ahol egyik-másik hulladékfajta mennyisége túllépi a kezelhető mennyiséget, az elszállításig időleges átvételi korlátozást vezetett be az FKF.

Az FKF múlt héten a Facebook-oldalán tette közzé, hogy 8 hulladékudvarban bizonyos típusú hulladékok átvétele átmenetileg szünetel. A Pénzcentrum megkeresésére a vállalat megerősítette, hogy a hulladékudvari kiszállítások bizonyos anyagfajták tekintetében akadoznak, ezért azokban

az udvarokban, ahol egyik-másik hulladékfajta mennyisége túllépi a kezelhető mennyiséget, az elszállításig időleges átvételi korlátozást kénytelenek bevezetni.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

„Ezt a lakosságot kétségkívül kényelmetlenül érintő döntést szállítási és hasznosítói oldalon jelentkező átvételi problémák miatt kellett meghozni. Amint az elszállítást realizálni tudjuk, az udvar ismét fogadja az illető anyagfajtát”  – fogalmazott az FKF illetékese.

Az FKF honlapján november 27-én két telephely szerepel, ahol gondok lehetnek a hulladékátvétellel.

A honlapról az is kiderül, hogy a gazdasági társaságoktól történő hulladékátvétel előre nem látható ideig szünetel a munkaerőhiányból adódó szűkös szállítási kapacitás miatt.

Neked ajánljuk
A Carlsberg és a Coca-Cola is papírcsomagolás felé kacsingat Tetemes mennyiségű szeméttől kellett megtisztítani a Szamost Adjunk esélyt az anyagoknak Környezettudatosság már gyermekkorban – Tóbiás Károly (videó) Egy nagy szállítmányozási vállalat is lehet fenntartható?
Tovább a forrásra: penzcentrum.hu
Vissza
Hírfolyam