2020. június 5., Fatime
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kukoricapehely-sörrel a kevesebb hulladékért

Kukoricapehely-sört bocsát forgalomba a Kellogg’s. Az innivaló főleg a cég berkeiben keletkezett élelmiszer-hulladék csökkentését szolgálja, emellett jótékonysági célokat is támogathatunk a megvásárlásával.

A Throw Away IPA néven forgalomba kerülő terméket egy manchesteri, Seven Brothers Brewery nevű főzde állítja elő.

A környezetvédelmet szolgáló sör gabonatartalmának 30 százaléka áll túl kicsinek, túl nagynak vagy túlfőzöttnek találtatott kukoricapehelyből – a „maradék” 70 százalékát búza képezi.

A főzde képviselője, Alison Watson úgy fogalmazott, nagyon örülnek, hogy a Kellogg’sszal együttműködve egy olyan projekten dolgoznak, amely lehetővé teszi a mellőzött, de a fogyasztásra még kiválóan alkalmas gabonapelyhek újrafelhasználását.

A Kellogg's forradalmi terméke, a Throw Away IPA 30 százalékban kukoricapehelyből készül Fotó: KelloggsUK

A tengeri állítólag megédesíti az ital ízét, illetőleg kukoricaszínt kölcsönöz neki.

A nedű forgalmazása máskülönben a Magyar Élelmiszerbank Egyesülethez hasonlóan működő, FareShare nevű brit élelmiszer-elosztó szervezetet is támogatja.

A gyártó minden doboz eladott sör után 10 pennyt fizet a jótékonysági alapítványnak.

A Kellogg’s UK jótékonyságért felelős igazgatója, Kata Prince elmondta, hogy a Kellogg’s folyamatosan kutat a termelése során keletkezett hulladék csökkentését célzó módszerek után, és ezért nagy dolog, hogy a vállalat összefog egy helyi beszállítóval ebben az érdekes kezdeményezésben.

Neked ajánljuk
Maszkárverés a Nevetnikék Alapítvány javára Füstbe ment egy rossz szokás A pálmaolaj vagy a betiltása a kevésbé fenntartható? Háromszoros segítség hátrányos helyzetű gyermekeknek és szüleiknek Erősnek ígérkezik az idei hülyeállatfotó-verseny (képgalériával)
Tovább a forrásra: elelmiszer.hu
Vissza
Hírfolyam