2021. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fejlesztik a hulladékgazdálkodási rendszert Hajdú-Biharban

2800 hulladékgyűjtő edényt hoztak hétfőn Debrecenbe egy program keretében, amelynek során a hulladékgazdálkodási rendszert fejlesztik a megyében. A közel 600 millió forintból összesen 56 ezer új edényt tudnak beszerezni.

A Debreceni Agglomerációs Hulladékgazdálkodási Társulás nyert mintegy 590 millió forint támogatást csaknem 56 ezer edény beszerzésére, és azokat üzemeltetésre átadja a Debreceni Hulladék Közszolgáltatónak.


Fotó: dehir.hu

Ezek között vegyes és elkülönített hulladék tárolására szolgálók, illetve komposztálóedények is vannak.

– A debreceni régióhoz tartozó 19 település esetében mindenképpen indokolt a hulladékgyűjtő edények teljes cseréje, ugyanis itt 14 év az átlagéletkoruk. Debrecenben csupán arra van szükség, hogy az elhasználódott edényeket cseréljük ki az újakra, amennyiben indokolt, illetve új szerződés létrejöttekor már ilyen kukákat adunk – mondta el Domokos Csilla, a DHK Kft. szóvivője.

Neked ajánljuk
A siker titka vidéken, 1. rész - A zánkai Gyógynövény-völgy (videó) Rendkívül népszerű a Hulladékvadász alkalmazás Lyon fenntarthatósági megfontolásokból betiltja a vendéglátóhelyek teraszainak fűtését Komolyabban kéne vennünk a tengeri műanyagszállítás kockázatait Három évig tervezték a szélesszájú orrszarvúk költöztetését
Tovább a forrásra: dehir.hu
Vissza
Hírfolyam