2019. július 23., Lenke
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kínában sajátos megoldást találtak az élelmiszer-hulladék kezelésére

Gusztusosnak nehezen nevezhető, azonban nagyon is környezetbarát és hatékony az a módszer, amivel Santung tartományban szabadulnak meg az emberi fogyasztásra alkalmatlanná vált élelmiszerektől.

Egy érdekes projekt részeként Kínában nem a szemétbe dobják a megmaradt, de emberi fogyasztásra már alkalmatlan ételt, hanem a csótányokkal etetik meg. A szakértők szerint így naponta akár 50 tonna konyhai hulladékot is újra lehet hasznosítani – számolt be a hvg.hu.

A santungi farmon rengeteg csótányt gondoznak, elsősorban azért, hogy a megmaradt ételt velük, a falánk rovarokkal tüntessék el.

Kicsit gusztustalan, de nagyon hatékony Fotó: Insects Unlocked/Wikimedia Commons

Jövőre további három ilyen üzem megnyitását tervezik, amelyek az elhangzottak szerint a hétmillió lakosú Csinan város által termelt hulladék körülbelül egyharmadát lesznek képesek újrahasznosítani.

Neked ajánljuk
A nukleáris hulladékok könnyebb kezelését szolgáló eljárást dolgoznak ki Mire nem lehet jó a műanyag! A bárányok sem hallgatnak a zöld csomagolóipar fejlődéséről Élesztő: kívül-belül jót tesz Sürgető üzenet a klíma védelmében
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam