2019. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Természetes műanyag – hínárból

Sokan tartottak attól, hogy a környezetbarátnak szánt bioműanyagok térnyerése túl sok víz- és termőföldhasználattal jár majd – lehet, hogy ezt mégis sikerül elkerülnünk.

A hagyományos, kőolajtermékekből készült műanyagok nemcsak lassan bomlanak le, de a gyártási folyamat során is kémiai szennyező anyagok keletkeznek melléktermékként. A bioműanyag ugyan nem igényel kőolajat, és gyorsan lebomlik, ám az alapanyagot általában termőföldeken, öntözéssel termesztik.

Izraeli kutatók bejelentették, találtak egy nagyon sós vízben élő tengeri algát, amelyből biopolimereket, azaz könnyen lebomló műanyagot lehet gyártani.

Fotó: Airickson/Wikimedia Commons

A szakértők most azon dolgoznak, hogy megtalálják a különböző tulajdonságokkal bíró műanyagok előállításához a legmegfelelőbb baktériumokat és algákat – számolt be az MTI nyomán az index.hu.

Neked ajánljuk
Anglia műanyagellenes küzdelme új fejezethez érkezett Kanada is lépett Trash Reality III. – „Egy év alatt elértük, hogy havonta csak 1-2 maréknyi szemetünk van” A többség drágábban is megvenné a környezetbarát termékeket A mostani lehet a valaha volt legmelegebb június
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam