2019. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csökkenő hulladékhegyek, növekvő jóllét – társadalmi felelősségvállalásból ötös!

Harmadik alkalommal hirdette meg a Henkel és a Rossmann közös nyereményjátékát, amelynek fődíja egy kétmillió forint értékű környezetbarát játszótér-felújítás volt. 

A program keretében a Henkel által forgalmazott termékek műanyag flakonjait gyűjtötték. A hulladékért cserébe pedig értékes szavazatok jártak, amelyekkel az általuk választott oktatási intézménynek nyerhettek értékes ajándékokat a résztvevők.

A promóció célja a háztartásokban használt Henkel termékek műanyag flakonjainak az összegyűjtése és újrahasznosítása volt, amely, bár szelektíven gyűjthető hulladéknak számít, mégis sokszor a háztartási szemét közé kerül.

A legtöbb szavazatot kapó intézmény, amely idén Budapesten, az Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola és Óvoda lett, egy 2 millió forint értékű környezetbarát játszótér-felújítást nyert.

Fotó: rossmann.hu

Az akció sikerességét jól mutatja, hogy a tavalyihoz képest több mint ezer kilogrammal több, összesen 1705 kg műanyag flakon gyűlt össze, amelyeket újrahasznosítottak, és részben a játszótér elemeinek elkészítéséhez használtak fel.

Neked ajánljuk
12 ezren szedik a szemetet az utak mentén Még több elektronikai hulladékot termelünk Egy új innováció véget vethet a kávékapszulák rossz hírének Ne maradjon le semmiről! Elérhető a Budapesti Víz Világtalálkozó mobilapplikációja A Föld egyik legfontosabb élőlénye mobiltelefonoktól is pusztul?
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam