2019. április 24., György
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csökkenő hulladékhegyek, növekvő jóllét – társadalmi felelősségvállalásból ötös!

Harmadik alkalommal hirdette meg a Henkel és a Rossmann közös nyereményjátékát, amelynek fődíja egy kétmillió forint értékű környezetbarát játszótér-felújítás volt. 

A program keretében a Henkel által forgalmazott termékek műanyag flakonjait gyűjtötték. A hulladékért cserébe pedig értékes szavazatok jártak, amelyekkel az általuk választott oktatási intézménynek nyerhettek értékes ajándékokat a résztvevők.

A promóció célja a háztartásokban használt Henkel termékek műanyag flakonjainak az összegyűjtése és újrahasznosítása volt, amely, bár szelektíven gyűjthető hulladéknak számít, mégis sokszor a háztartási szemét közé kerül.

A legtöbb szavazatot kapó intézmény, amely idén Budapesten, az Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola és Óvoda lett, egy 2 millió forint értékű környezetbarát játszótér-felújítást nyert.

Fotó: rossmann.hu

Az akció sikerességét jól mutatja, hogy a tavalyihoz képest több mint ezer kilogrammal több, összesen 1705 kg műanyag flakon gyűlt össze, amelyeket újrahasznosítottak, és részben a játszótér elemeinek elkészítéséhez használtak fel.

Neked ajánljuk
MediaMarkt: a lakosság majdnem fele helytelenül kezeli az e-hulladékot Áttörés jöhet a nukleáris hulladék kezelésében A Penny az élelmiszer-takarékosság bajnoka Hulladékmentes uzsonna: nejlon helyett textilzsák (videó) Óriási butaság terjed a méhekkel kapcsolatban
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam