2021. december 9., Natália
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ne legyen tabu a szemét!

Szemétszedésre buzdít a tési Lippert Ferenc. A bakonyi kistelepülésen élő önkormányzati képviselő kezdeményezéséhez egyre többen csatlakoznak az országból.

„Sajnos évek óta szemétszedési akcióval köszöntjük az új esztendőt Tés környékén, mert az emberek egyre több szemetet tesznek ki az erdei utak és a közutak mellé.” Úgy gondolta, hogy az internet adta lehetőségeket kihasználva idén egy országos akciót is meghirdet – mondta el Lippert Ferenc tési önkormányzati képviselő, a Múlttal a Jövőért Egyesület elnöke a VEOL-nak.

A kezdeményezés – amelynek felhívását eddig 6400-nál is többen osztották meg a legnagyobb közösségi oldalon – jelmondata: „Ne legyen tabu a szemét!” Az üzenet mindenkihez szól:

„2019-ben szedj össze legalább egy zsák szemetet! Ha megtetted, töltsd fel a képet a közösségi oldalra, s hívj meg barátokat a szemétszedő kihívásra!”

Fotó: Lippert Ferenc/facebook.com

Séta, kutyasétáltatás, túra közben nem ciki felvenni a hulladékot – sorolja lelkesen Ferenc, akinek felhívásához többen csatlakoztak már az elmúlt napokban.

A Vas megyei Gyanógeregyénél többzsáknyi hulladék is összegyűlt, Budapesten, a Józsefvárosban pedig két fiatal hölgy kezdett szemétszedésbe, s töltött fel fotót munkájuk eredményéről a világhálóra.

Lippert Ferenc reméli, hogy egyre többen csatlakoznak a felhíváshoz, ám a bakonyi erdőkben tapasztalható növekvő hulladékmennyiség miatt egy válságstáb összehívását is kezdeményezi, amelyben a térség országgyűlési képviselői, polgármesterei mellett a honvédség, a rendőrség, a polgárőrség, a közútkezelő s az erdőgazdaság képviselőivel próbálna közösen tenni a tisztább környezetért.

Neked ajánljuk
A többség nem hiányolja az egyszer használatos műanyagokat Rendkívül népszerű a Hulladékvadász alkalmazás Megtisztult a Terebesi erdő Árvizek és földcsuszamlások a Hawaii-szigeteken A szokásosnál nagyobb aszteroida repül el a Föld mellett
Tovább a forrásra: veol.hu
Vissza
Hírfolyam