2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kevés szemetet termelnek a magyarok

Csak négy tagországban kisebb az egy főre jutó települési hulladék mennyisége, mint itthon. 

Átlagosan fejenként 385 kilogramm kommunális hulladékot termeltek a magyarok 2017-ben, míg az EU átlaga 487 kilogramm volt a 2016-os 486 kilogramm után – ismerteti az uniós statisztikai iroda, az Eurostat adatait a Portfolio.

A magyaroknál csak a románok (272 kg), a lengyelek (315 kg), a csehek (344 kg) és a szlovákok (378 kg) állítottak elő kevesebb szemetet.

Ezzel együtt a magyar adat azt jelenti, hogy minden állampolgárra mindennap több mint 1 kilogramm újonnan képződő szemét jutott 2017-ben.

Fotó: MTI Fotó/Rosta Tibor

A legtöbb, a magyar értéket sokszorosan meghaladó mennyiségű háztartási hulladékot a dánok termelték 2017-ben, de a ciprusiak (637 kg), a németek (633 kg), a luxemburgiak (607 kg) és a máltaiak (604 kg) szintén 600 kilogrammot meghaladó mennyiségű szemetet termeltek. Szintén beszédes adat, hogy a kidobott élelmiszer mennyiségét tekintve az európai rangsor 12. helyén végeztünk.

Neked ajánljuk
Felveszi a kesztyűt a hulladékimporttal a román kormány Új rend szerint kell gyűjteni a szelektív hulladékot a fővárosban A távoli bolygók vizsgálatához kidolgozott technológia oldhatja meg a földi műanyagkrízist Folyékony fémmel kötnék meg a szén-dioxidot ausztrál kutatók Az MNB kiemelkedő helyen szerepelt a globális zöld pénzügyi térképen
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam