2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Problémánk, a műanyag: kezeléséhez a fogyasztóknak, a kereskedőknek, de a gyártóknak is lépniük kell

Így gondolkozik az egyik legnagyobb globális fogyasztási cikkekkel foglalkozó vállalat, a Procter&Gamble is.

A vállalat, amely többek közt az Ariel, Pantene, Pampers, Head&Shoulders, Lenor, Jar vagy a Gillette termékek gyártójaként lehet ismert, globális fenntarthatósági stratégiájának egyik fő célkitűzésévé tette a körkörös gazdaság elveinek alkalmazását, ezen belül is különösen a műanyaghulladék feldolgozásával kapcsolatos intézkedéseket.

A P&G célja, hogy 2030-ig az összes termékének csomagolása újrahasznosítható legyen.

Fotó: Collin Key/flickr.com

Elkötelezettségének részeként a P&G egyre gyakrabban úgynevezett PCR (Post Consumer Recycled) anyagot, azaz lakossági újrahasznosított műanyagot használ gyártási folyamataiban.

Ennek szellemében megduplázza termékei műanyag csomagolásában az újrahasznosított anyagok arányát, valamint 2020-ig 52 ezer tonnára növeli a PCR használatát.

Az Európai Bizottság adatai szerint az európaiak évente több mint 25 millió tonna műanyaghulladékot termelnek, és ennek 59%-a a termékcsomagolásból származik. A nagyvállalatoknak ezért a probléma kezelésében is jelentős szerepet kell vállalniuk: tevékenységeik és programjaik által inspirálhatják a fogyasztóikat.

Neked ajánljuk
A világ óceánjainak civilizációtól eldugott, legtávolabbi zugaiban is jelen van a műanyag A benépesült élettel a Csendes-óceán északi szemétszigete Szuperférgekkel bontanák le a műanyagot ausztrál kutatók A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam