2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy hurok, amellyel kiszabadulhatunk a hulladékcsapdából

A UPS multinacionális csomagküldő szolgálat és a világ vezető újrahasznosítható megoldásokkal foglalkozó cége, a TerraCycle egy új, egyedi, újrahasznosítható és visszaforgatható fogyasztói csomagolási rendszert dolgozott ki.

A davosi Világgazdasági Fórumon bemutatott LOOP – vagyis hurok – teljes egészében kiküszöböli a fogyasztói termékek egyszer használatos csomagolását.

A rendszer lényege, hogy a viszonteladók maguk választhatnak majd egy sor teljességgel személyre szabható, márkázható és tartós anyagból készülő csomagolási megoldásból, amelyeket közvetlenül a megrendelőhöz szállítanak le, majd ezek visszagyűjtésre, tisztításra kerülnek, és a folyamat kezdődik elölről.

„A Loop megszünteti a csomagolási hulladék fogalmát, ráadásul nagyban növeli a vásárlói élményt és kényelmet is”

– mondta el Tom Szaky, a TerraCycle magyar születésű vezetője. 

A rendszert a teljes körű fogyasztói bevezetés előtt először Párizsban, illetve New Yorkban tesztelik majd Fotó: ups.com

A Loop-ügyfelek tartós, újrahasználható vagy teljességgel visszaforgatható csomagolásban kapják majd meg a csomagjaikat, melyek különböző ötvözetekből, üvegből vagy speciális műanyagból készülnek.

Emellett a külső szállítóeszköz is része az innovációnak; a legújabb technológiákat magában foglaló szállítási megoldás teljesen szükségtelenné teszi az egyutas csomagolásokat.

A UPS és a TerraCycle könnyen tisztítható, újrahasználható anyagokból készített csomagolásokat fejlesztett, melyek egyaránt alkalmasak folyadékok és száraz anyagok szállítására.

Neked ajánljuk
Megújult berendezéssel folytatódhat a nagy csendes-óceáni szemétsziget eltakarítása A Tisza Expedíció kíséretével valósul meg a IX. Felső-tiszai PET Kupa Az olasz főváros évek óta küzd a hulladékválsággal Borsod-Abaúj-Zemplén megye: javították az ivóvíz minőségét Az Ivindo Nemzeti Park is kinccsé vált
Tovább a forrásra: tozsdeforum.hu
Vissza
Hírfolyam