Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Starbucks a fenntarthatóság útján

Egyre több étterem- és kávézólánc fordít kiemelt figyelmet a fenntarthatóságra és a hulladékcsökkentés kérdésére. A Starbucks 2019 első negyedévében kampányt indít, amelynek célja, hogy papírpohár helyett a környezetbarát alternatív megoldások mellett döntsenek a magyar fogyasztók.

A Starbucks amellett, hogy tervei szerint 2020-ra teljesen száműzi a műanyag szívószálakat üzleteiből, valamint Magyarországon az elsők között biztosít 90 forint kedvezményt azoknak, akik a kávézókban a saját Starbucks tumblerükbe vagy bögréjükbe kérik kávéjukat, most olyan környezettudatos akciót hirdet, amellyel szeretné meggyőzni a magyar vásárlókat arról, hogy újrahasznosítható poharakat használjanak az eldobható papírpoharak helyett.

Fotó: Pixabay.com

Akik mostanában jártak vagy járnak a Starbucks kávézóiban, a kassza mellett egy rajzolt fát láthatnak. Amennyiben a vásárló egyszer használatos papírpohárban kéri kedvenc italát, a barista számos, környezettudatos alternatív megoldást (csésze, tumbler, újrahasznosítható pohár) kínál a vendégnek. Ha a vásárló az utóbbi mellett dönt, a táblán található fa egyik levelét kiszínezik, egészen addig, míg a fa mind az ötven levele színt kap. A kampány végén annyi fát ültet a Starbucks, ahány fát kiszíneztek a vásárlók. Az akció február 4-ig tart, az ültetést pedig áprilisra tervezi a vállalat.

„Nem mindegy, hogy milyen kávét iszunk, és nem mindegy, hogy miből. A magyar kávéfogyasztók már megkedvelték a Starbucks felelős termelésből és etikus forgalmazásból származó kávékülönlegességeit. A következő lépés, hogy az eldobható poharakat fenntartható alternatívára cseréljék.

A Starbucks küldetése, hogy pozitív, környezettudatos, fenntartható irányba formálja a fogyasztói szokásokat.

Az első kávézónk 1971-es nyitása óta felelős és etikus működéssel igyekszünk elnyerni és megtartani a vásárlók, a partnerek és a társadalom bizalmát. Elkötelezettek vagyunk a felelős növénytermesztés és az etikus forgalmazás iránt amellett, hogy a legjobb minőségű kávét szolgáljuk fel kávézóinkban világszerte, és Magyarországon is” – nyilatkozta Kerek Fanni, a Starbucks magyarországi brand managere.

Neked ajánljuk
Egyre több a mikroműanyag-részecske a Dunában Először találtak mikroműanyagot antarktiszi jégmintákban Tényleg az újrahasznosítás a jövő: íme, a mobil csempegyár Igaz-e, hogy a napsugárzás pusztítja a koronavírust? Újra szól a fülemüle
Tovább a forrásra: dontwasteit.hu
Vissza
Hírfolyam