2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ellepheti a szemét a briteket a Brexit miatt

Meglepő következménye lehet annak, ha az Egyesült Királyság megállapodás nélkül lép ki az Európai Unióból: szerződés hiányában a britek nem tudják elszállítani a szigetországból a szemetet.

Évente nagyjából 3 millió tonna – jobbára háztartási – szemetet szállítanak el Nagy-Britanniából az EU-ba, ahol ezek elégetésével áramot termelnek. Ha nincs megállapodás, a szállítmányokra a jövőben súlyos vámokat kell majd fizetniük a briteknek – írja a Guardian alapján a hvg.hu.

A Guardian által megszerzett kormányzati iratokból az derül ki, hogy nem csak a „hulladékexport” megszűnése kelt félelmet.

A brit környezetvédelmi hatóságot az a lehetőség is aggasztja, hogy a brit termelők nem tudnak marha- és bárányhúst exportálni, az állatállomány gyarapodása pedig a környezetszennyező hígtrágya mennyiségének gyors növekedésével járhat.

A brit EU-tagság megszűnését ellenző és támogató polgárok tüntetnek a brit parlamentnél  2019. január 29-én
Fotó: MTI/EPA/Andy Rain
Neked ajánljuk
Mi vár a papírra az út végén? Új applikáció segíti a Tisza megtisztítását Környezetbarát fóliával spórolnak meg több tonna műanyagot Áder János: a 21. század legfontosabb kérdése a víz Több mint egy évig vittek ebédet a rászorulóknak Kaposváron
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam