2019. június 26., János, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

12 teherautónyi szeméttől tisztítják meg a kispesti kiserdőt

Parkerdővé alakítják a Kőbánya-Kispest metróvégállomás melletti kispesti kiserdőt.

Februárban takarítással és az idős fák kitermelésével kezdik el az öt hónapos munkát, majd áprilisban 2-3 méteres, fiatal fákat telepítenek, és megkezdődik a futó- és tollaslabdapálya kiépítése, valamint egy új erdei játszótér és egy kutyafuttató kialakítása az önkormányzat 20 millió forintos támogatásával és a Pilisi Parkerdő Zrt. közreműködésével – írja az Index.

Az alig több mint háromhektáros, azaz hat focipályányi, eddig elhanyagolt területet sokan illegális hulladéklerakónak használták.

A becslések szerint mintegy 150 köbméter, azaz 12 teherautónyi illegális hulladékot kell elszállítani, hogy a növényzet telepítése megkezdődhessen.

A XIX. kerületi kiserdő állapota a munkálatok előtt Fotó: parkerdo.hu

A gyorsforgalmi út mellett a már meglévő fiatalabb fákból meghagynak egy 10 méter széles sávot, hogy a most telepítendő facsemeték megerősödéséig is védelmet nyújtson a forgalom zaja ellen. A területre több mint 100 darab fiatal fát ültetnek, köztük lesz őshonos hárs, nyár és juhar, tölgy, nyír, dió és szilfa is.

Neked ajánljuk
Forradalom a fekete műanyagok újrahasznosításában Ahol a plasztik már potyautas sem lehet Közeledik a „Zölden jobb nap”! Minden országban hasonló változások kellenek ahhoz, hogy a Föld élhető maradjon Alakor, tönke, tönköly – Újból elterjesztenék az ősgabonafajtákat
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam