2020. február 22., Gerzson
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

12 teherautónyi szeméttől tisztítják meg a kispesti kiserdőt

Parkerdővé alakítják a Kőbánya-Kispest metróvégállomás melletti kispesti kiserdőt.

Februárban takarítással és az idős fák kitermelésével kezdik el az öt hónapos munkát, majd áprilisban 2-3 méteres, fiatal fákat telepítenek, és megkezdődik a futó- és tollaslabdapálya kiépítése, valamint egy új erdei játszótér és egy kutyafuttató kialakítása az önkormányzat 20 millió forintos támogatásával és a Pilisi Parkerdő Zrt. közreműködésével – írja az Index.

Az alig több mint háromhektáros, azaz hat focipályányi, eddig elhanyagolt területet sokan illegális hulladéklerakónak használták.

A becslések szerint mintegy 150 köbméter, azaz 12 teherautónyi illegális hulladékot kell elszállítani, hogy a növényzet telepítése megkezdődhessen.

A XIX. kerületi kiserdő állapota a munkálatok előtt Fotó: parkerdo.hu

A gyorsforgalmi út mellett a már meglévő fiatalabb fákból meghagynak egy 10 méter széles sávot, hogy a most telepítendő facsemeték megerősödéséig is védelmet nyújtson a forgalom zaja ellen. A területre több mint 100 darab fiatal fát ültetnek, köztük lesz őshonos hárs, nyár és juhar, tölgy, nyír, dió és szilfa is.

Neked ajánljuk
Törvénytelenül utazott keletre az olasz hulladék Szemétben fuldokolnak az egri szőlők A netezés környezeti következményei Hogyan működik a zöldkötvény Lengyelországban? Több generáció veszi ki a részét a klímavédelemből, mint gondolnánk!
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam