2019. július 20., Illés
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elárasztotta a műanyagszemét a legkedveltebb horvát üdülővárost

Nagyon szomorú kép jelent meg a Severe Weather Europe Facebook-oldalán, amelyen az látszik, hogy a turisták által legkedveltebb horvát város, Dubrovnik tengerpartját elöntötte a műanyagszemét.

Egyre súlyosabb problémákat okoz a Földközi-tengeren és annak partvidékén található hatalmas mennyiségű szemét, amely a Természetvédelmi Világszervezet (WWF) tavaly nyáron kiadott tanulmánya szerint 95 százalékban műanyagból áll. A hulladék főként Törökországból, Spanyolországból, Olaszországból, Egyiptomból és Franciaországból származik – írja a Portfolio.

A felhalmozódást és egyben a problémát részben az okozza, hogy a tenger közelében nem biztosítottak a hulladékdepók, a folyóknál lévő illegális szemétlerakók miatt pedig rengeteg műanyagszemét kerül a tengerbe.

Mindez most nagyon szomorú hatással volt Horvátország turisták által leginkább kedvelt üdülővárosára, Dubrovnikra is. A Severe Weather Europe Facebook-oldalán jelent meg az alábbi kép, amelyen az látszik, hogy a város tengerpartját valósággal elöntötte a műanyagszemét.

Fotó: Severe Weather Europe/Facebook.com

A leírás szerint a nagy mennyiségű műanyagszemetet a tengerről a szárazföld felé fújó, közepes erejű délkeleti szél,
a jugó mosta partra.

Fotó: Chensiyuan/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
A nukleáris hulladékok könnyebb kezelését szolgáló eljárást dolgoznak ki Lengyelország is küzd a műanyaghulladékkal A bárányok sem hallgatnak a zöld csomagolóipar fejlődéséről Több százezer embernek kell elmenekülni a dél-ázsiai árvíz miatt Időjárásjelentés 2050-ből
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam