2020. augusztus 7., Ibolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Példamutató csapatépítés a tiszta árokpartokért

Szemétszedő futást szerveztek a szarvasi Liget Hotel munkatársai.

A szemétszedős futás a világ más tájain elterjedt dolog, de a magyar futóközösségekben is egyre nagyobb teret hódít. A mozgalom Svédországból indult, innen jön az elnevezés – plocka up, svédül annyit tesz: szedd fel!

Szarvason a Liget Wellness és Konferencia Hotel munkatársa, Zahorecz Bernadett szervezte meg az első ilyen alkalmat, amin a Szarvas és Békésszentandrás közötti kerékpárút környékét igyekeztek tisztábbá tenni – írja a szarvasi Newjsag.

„Mondhatnám, hogy ez társadalmi felelősségvállalás, környezetvédelem, környezetmegóvás, de igazából sokkal személyesebb okom van arra, hogy megszerveztem ezt a munkahelyi szemétszedést. Engem személy szerint annyira zavart, hogy muszáj volt valamit tennem”

– fogalmazta meg az előzményeket Zahorecz Bernadett.

A Liget Hotel munkatársai szemetet szednek a Szarvas és Szentandrás közötti kerékpárút mentén Fotó: newjsag.hu

A hotel dolgozói a vendégekre is gondoltak, amikor elhatározták, hogy felszedik a szemetet a környéken, hogy őket is szép környezet fogadja.

„Mindig elgondolkodom azon, hogy milyen képet festhetünk magunkról azzal, hogy mindenhol szemetet látnak”

– fogalmazott Zahorecz Bernadett. A négycsillagos Liget Wellness és Konferencia Hotel vezetése is üdvözölte az akciót. „Boldogan álltam a kezdeményezés mellé, és teljes mellszélességben támogattam, mert olyan ügyet szolgál, ami az egész város érdeke, nem csak a Liget Hotelé” – fogalmazott Bogdán Tamás, a hotel igazgatója, aki egyben a Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület soros elnöke is.

Neked ajánljuk
Nem volt hiábavaló a szemléletformálás A ruhák tele vannak műanyaggal, újrahasznosításuk pedig rendkívül körülményes A jelen sötét, de a jövő zöld lehet a bányászatban – és ezzel nem csak a Föld jár jól A Scania üzemei is száműzték a fosszilis energiát Jelentősen drágultak a gyümölcsök idén
Tovább a forrásra: newjsag.hu
Vissza
Hírfolyam