2019. szeptember 15., Enikő, Melitta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A sok szemetelő miatt lezárják a Csomolungma kínai alaptáborát

Kína határozatlan időre lezárja a Csomolungma alaptáborát a turisták elől, mert túl sok szemetet hagynak maguk után.

A lezárás az engedéllyel rendelkező mászókat nem érinti, csak azokat a turistákat, akiket érdekel a kínai oldalon lévő, 5200 méter magasságban lévő alaptábor, amit még kocsival is könnyen meg lehet közelíteni. A nepáli oldalon lévőt csak nagyjából kétheti gyaloglással lehet elérni – adta hírül az MTI alapján az Index.

A rendelkezés szerint csak a tábor alatt lévő kolostorig mehetnek majd a látogatók, mert túl sok gondot okoz az általuk felhalmozott szemét.

A legutolsó adatok szerint 2015-ben 40 ezren utaztak a kínai oldal alaptáborához. A kínai hatóságok januárban jelentették be, hogy évente 300-ra fogják korlátozni a kiadható mászóengedélyek számát.

Forrás: South China Morning Post/youtube.com

A hatóságok szerint a Csomolungma múlt tavaszi „nagytakarításakor” nyolc tonna hulladékot, köztük emberi ürüléket és hátrahagyott mászófelszereléseket gyűjtöttek be a hegyről.

Fotó: Parashu98512/youtube.com
Neked ajánljuk
Tiszta lesz a Tisza: az államfő kezdeményezésére megoldás született a Felső-Tisza állami hulladékmentesítésére Kukákat tesznek a kukák mellé Nagykanizsán Az élelmiszer-csomagolások csúfítják leggyakrabban a tengerpartokat David Gilmour: Gitáraukcióval a klímaváltozás ellen Feltalálták a szolármotort
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam