2021. március 9., Fanni, Franciska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már lehet regisztrálni az idei „TeSzedd!” -re

A Fenntarthatósági Témahét ideje alatt, március 18-24. között tartó önkéntes szemétszedési rendezvénysorozatra február 18-tól március 3-án éjfélig lehet jelentkezni.

Az egyhetes önkéntes akcióra a legalább 10 fős csoportok helyi koordinátorai jelentkezhetnek, illetve egyénileg az egyes találkozási pontokhoz is csatlakozhatnak az érdeklődők. A Fenntarthatósági Témahét az iskolás korosztály környezettudatos gondolkodásmódját erősíti, támogatja a tanulás eszközeivel.

Ezt egészíti ki a TeSzedd!, amely gyakorlati lehetőséget nyújt a fiatalok számára is, hogy akár egy kirándulással egybekötve tegyenek a környezetükért.

Az önkéntes hulladékgyűjtéshez az Innovációs és Technológiai Minisztérium biztosítja a szükséges kesztyűket és zsákokat. Az akció logisztikai partnere a Magyar Posta Zrt., közreműködésüknek hála a tárca ingyenesen juttatja el az egyes találkozási pontok helyi koordinátoraihoz a gyűjtéshez biztosított eszközöket. A szemétszedést követően az ITM gondoskodik a hulladék elszállításáról is.

Magyarországon 2011. óta minden évben sor került a TeSzedd! akcióra, amely ma már hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma
Fotó: MTI/Marjai János

Az önkéntes gyűjtés célja, hogy megtisztítsa az országot az illegálisan lerakott, felelőtlenül eldobált szeméttől, és hogy erősítse az emberekben a környezet iránti érzékenységet.

Emellett a TeSzedd! segít népszerűsíteni a lakosság körében az önkéntességet, és az akciónak komoly közösségépítő szerepe is van, hiszen kiváló alkalmat ad a helyi természeti értékek megismerésére, a helyi közösségek hasznos együttműködésére.

Fotó: szelektalok.hu/teszedd
Neked ajánljuk
A Coca-Cola új, mini üdítős palackját nem nézik jó szemmel a környezetvédők Szlovákia és Ausztria összefogott a műanyagmentes Dunáért Államtitkár: a kormány célja áttérni a zöldgazdaságra Poliloop: egy magyar startup a világhírnév kapujában Az elmúlt két évben több mint 3000 tonna szeméttől tisztult meg Debrecen
Tovább a forrásra: orientpress.hu
Vissza
Hírfolyam