2019. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az IKEA felnagyított játékhajóval gyűjtené be a szemetet a folyókról

A svéd bútorgyártó cég ezúttal egy jól ismert gyerekjátékot gondolt újra a környezetszennyezés elleni küzdelem jegyében.

Az elmúlt években több olyan döntést is hozott az IKEA, amellyel a cég ökológiai lábnyomát igyekeznek csökkenteni. Használt bútorokkal bővítik termékeik körét, megszüntetik az egyszer használatos műanyag eszközök forgalmazását, és törekednek az újrahasznosított alapanyagok alkalmazására a gyártás során.

A cég mindemellett most egy távirányítással működő hajóval rukkolt elő, amit pont úgy lehet irányítani, mint a drónokat. Egy ilyen eszközzel a kezelő akár 20 kg szemetet is össze tud szedni, így egy flottával már jelentős mennyiségű szemetet lehetne kihalászni a folyóból.

Fotó: Bravehearth Enwereji/youtube.com

Az eszköz nem véletlenül annyira ismerős, a cég ugyanis a Smakryp néven ismert, fürdőkádakba való gyerekjátékot „nagyította” fel. A Good Ship névre keresztelt eszközt kedden Londonban próbálják majd ki, vezetni pedig az érdeklődőknek is lehetőségük lesz. Miután végeztek, a hajókat a Hubbub nevű, a fenntarthatóságért küzdő jótékonysági szervezetnek adományozzák – adta hírül a hvg.hu.

Neked ajánljuk
12 ezren szedik a szemetet az utak mentén Megújul Győr környékének hulladékkezelése Egy új innováció véget vethet a kávékapszulák rossz hírének Trópusi vihar pusztít Houstonban Kis képes lepkeház – Könyv és művészeti alkotás
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam