2019. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb repülőtársaság int búcsút a műanyagoknak

Az ausztrál Qantas légitársaság bejelentette, hogy 2021 végéig a világ első légitársasága kíván lenni, amely újrahasznosítás és komposztálás révén legalább a háromnegyedével csökkentené le a működés közben keletkező szemét mennyiségét.

„Évente 50 millió ember szállítása során több mint 30 000 tonna hulladékkal foglalkozunk. Ez ugyanakkora súly, mint nyolcvan 747-es Jumbo tömege” – idézi a Qantas Group vezérigazgatójának indoklását a hvg.hu.

A hulladékmennyiség csökkentése érdekében a Qantas kivonja gépeiről az egyszer használatos műanyag evőeszközöket, új, újrahasznosítható vagy komposztálható kávéscsészéket használnak majd, a felesleges papírt, például a beszállókártyákat és az üzemeltetési kézikönyveket teljesen kicserélnék digitális eszközökre, a megmaradó élelmiszereket eladományoznák, a régi egyenruhákat pedig újrahasznosítanák.

Fotó: BriYYZ/flickr.com

Nem a Quantas az első légitársaság, amely a nagy utasforgalommal együtt járó szemét mennyiségének visszaszorításával tenné fenntarthatóbbá a működését – azonban a dicséretes igyekezet nyugtázása mellett sem szabad szem elől téveszteni azt a tényt, hogy a repülés esetében a nagy károsanyag-kibocsátás jelenti a legnagyobb környezeti kihívást.

Neked ajánljuk
Öt hónap alatt az ötödik A műanyag zacskók azonnali betiltását sürgeti a német fejlesztési miniszter Méltányosan gyártott... műanyag?! Kárpátalja, Ökörmezői járás (képgaléria) Küzdelem az illegális fakitermelés ellen
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam