2021. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A világ legnagyobb zenei fesztiválja is megszabadul a műanyag palackoktól

A nagy tömegrendezvények után maradó szeméthegyek mindig látványosan szembesítenek minket kis, egyéni szokásaink közös következményeivel. Szerencsére egyre több esemény szervezői tesznek a műanyaghulladék visszaszorításáért, a fesztiválozók pedig talán a kedves emlékek mellé egy jó szokást is magukkal visznek a hétköznapokra.

A műanyagszennyezés napjaink egyik, ha nem legnagyobb problémája, hiszen a tengeri hulladék 85%-át világszerte a műanyagok teszik ki. Bár a gondot (sajnos) nem lehet máról holnapra megszüntetni, kis tudatossággal máris sokat el lehet érni. A világ legnagyobb zenei fesztiválja, a Glastonbury ezért is vágott bele új kezdeményezésébe, aminek lényege, hogy idén nem forgalmaznak egyetlen PET-palackos üditőt vagy vizet sem.

A fesztivál hivatalos Facebook-oldalán írtak szerint 2017-ben több mint egymillió ilyen palackot használtak el a fesztiválozók, ami óriási mennyiség.

Fotó: Glastonbury Festival (official)/facebook.com

A szervezők annyira komolyan veszik a dolgot, hogy a fesztivál egész területéről száműzik az egyszer használatos palackokat.

Tiltólistára ugyanakkor nem kerülnek, vagyis a szórakozni érkező vendégek ugyanúgy bevihetik majd palackjaikat, ám a szervezők azt remélik, hogy a kezdeményezés lesz annyira hatásos, hogy a fesztiválozók is kiveszik a részüket a bolygó megmentéséért zajló küzdelemből.

A környezettudatosságot a kihelyezett és ingyen használható vizes automatákkal, valamint a fesztiválozóknak kiosztott, többször használható palackokkal is igyekeznek segíteni a Glastonbury szervezői.

Neked ajánljuk
India is lép az egyszer használatos műanyagok ellen Idén is sikeres volt a takarítási világnap Fenntarthatóbbá tenné a zöldség- és gyümölcscsomagolásokat Franciaország A tájpolitikák fontosságára hívja fel a figyelmet a táj nemzetközi napja Mennyi víz van a Földön? (videó)
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam