2021. március 1., Albin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Tisza is lehet tiszta

Több mint ezer zsák hulladékot szedtek össze a Felső-Tisza magyarországi szakaszának egy kilométerén – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) kedden az MTI-vel.

A vízügyi igazgatóságok lassan állandósuló problémája az árhullámokkal érkező és a hullámtereket elborító kommunális hulladék kezelése.

Különösen sok PET-palack érkezik a Felső-Tisza magyarországi szakaszára a Tiszán Ukrajna, illetve a Szamoson, Krasznán Románia területéről.

A nagy mennyiségű hulladék minden évben jelentős kiadással járó munkát ad az érintett vízügyi igazgatóságoknak.

A levonult árhullám után összegyűlt szemét a Tiszában, Tiszadob határában 2015. december 29-én
Fotó: MTI/Balázs Attila

Most a nyíregyházi vízügyesek az önkéntesekkel közösen csaknem egy kilométernyi szakaszt tisztítottak meg az elmúlt három napban. Az összegyűjtött PET-palackokat Tiszaszalkára szállították. Itt szétválogatták az összegyűjtött 1340 zsák hulladékot, és bálázták a PET-palackokat. Az összegyűjtött hulladékot az orosi hulladéklerakóba vitték.

Az OVF kitért arra is, hogy a vízügyi ágazat a problémát új eszközökkel is kezeli. A Felső-Tiszán elkezdődött egy olyan rendszer kiépítése, amelyben a kijelölt beavatkozási helyszíneken parti létesítmények kialakítása mellett terelőuszály és gyűjtőhajó segítségével a kivezetett hulladékot a mederből gépekkel kiemelik, és a partra juttatják – idézte az OVF közleményét a 888.hu.

Neked ajánljuk
Új fejezet kezdődik a hazai hulladékgazdálkodásban Kajakosok tisztítják meg Sydney kikötőjét A mangroveerdőket is veszélyezteti a vizeket szennyező műanyag Kitinből és ízelt lábakból épít rovarszobrokat a magyar képzőművész Magyarország legjelentősebb természeti kincse az édesvízkészlet mellett a termőföld
Tovább a forrásra: 888.hu
Vissza
Hírfolyam