Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 5., Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közeleg a műanyagböjt

A Humusz Szövetség nagyböjti kampányával arra biztat mindenkit, hogy felismerve felelősségünket az élővilág és benne az ember jövője iránt, szorítsuk vissza a műanyagok használatát, előzzük meg a pazarlást.

A műanyagok az élet számos területén bizonyultak hasznos anyagnak, de mértéktelen fogyasztói szokásaink következtében mindennapjainkban szinte mindent eláraszt a sokszor csak néhány pillanat erejéig érdemi funkcióval rendelkező hulladék.

A #műanyagböjt kampány célja nem más, mint ráirányítani a figyelmet a minket körülvevő műanyagszennyezésre.

A Humusz Szövetség a megelőző magatartás elterjedését szeretné elérni azáltal, hogy nemcsak a problémát teszi az asztalra, hanem a megoldás eszközeit is. A tudatos fogyasztói magatartás nem csupán egyéni, közösségi és nemzeti érdekünk, hanem globális emberi felelősségünk is. A tét nem kevesebb, mint az élhető és egészséges bolygó továbbörökítése az utánunk jövő generációk számára.

Fotó: HuMuSz/facebook.com

Tapasztaljuk, hogy 2019-re a médiában szinte naponta kerül terítékre olyan hír, amelynek középpontjában a műanyagszennyezés áll. Óceáni műanyagszigetek, műanyagdarabkák az élőlények gyomrában, sőt, már az ételeinkbe is bekerülnek a műanyagszennyezők.

A megoldást a probléma gyökerénél, azaz a hulladék megelőzésnél kell keresni. Ehhez pedig a fogyasztói szokásaink megváltoztatása szükséges.

A 2019-es #műanyagböjt kampány során a Humusz Szövetség a közösségi médiában (Facebook, Instagram) összesen 10, a műanyagok témájához kapcsolódó üzenetet fogalmaz meg egy népszerű filmsorozat, a Trónok Harca világán keresztül.

 A szervezők kérik mindazokat, akik egyetértenek a Humusz Szövetség és a #műanyagböjt kampány céljaival, hogy megosztásaikkal segítsék az üzenet minél szélesebb körhöz való eljutását.

Neked ajánljuk
Ígéretes baktériumra bukkantak egy hulladéklerakónál A lomok egyelőre maradnak az otthonokban Hol tart a körkörös gazdaság kiépülése? A karanténból ingyen elkóborolhatunk a könyvek univerzumába Kivilágított ablakok biztatták a világ nagyvárosait
Tovább a forrásra: humusz.hu
Vissza
Hírfolyam