2019. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A januári konténerhajó-baleset után 24 millió műanyagdarabot mosott partra a víz Hollandiában

Az Északi-tengeren január elejént történt konténerhajó-baleset után 24 millió műanyagdarabot mosott partra a víz csak Hollandiában, a groningeni árapálysíkságon és a part menti szigeteken – közölték holland tudósok.

A Groningeni Egyetem hétvégén közzétett jelentése szerint a legnagyobb koncentrációban egy népszerű üdülősziget, Schiermonnikoog strandjain mutattak ki plasztikdarabkákat, de sok műanyaghulladékot találtak a lakatlan Rottumeroog és Rottumerplaat szigeteken is – írja az MTI alapján a Magyar Nemzet online kiadása.

Az üdülőszigeten, Schiermonnikoogon a jövő héten megkezdik az eltakarítást speciális szívóberendezésekkel

– jelentette az ANP holland hírügynökség.

Szeméttel borított holland tengerpart nem sokkal a katasztrófa után Fotó: Global News/youtube.com

A genfi székhelyű MSC hajótársaság Zoe nevű teherhajójáról – a világ egyik legnagyobb konténerhajójáról – január 2-án 345 konténer sodródott le egy erős viharban a nyílt tengeren, német felségvizeken.

A konténerek egy része a tengerbe zuhanva szétszakadt, tartalmukat – néhány ép konténerrel együtt – Hollandiában és Németországban mosta partra a víz. Az MSC vállalta, hogy fedezi a környezetszennyezés felszámolásának minden költségét.

Neked ajánljuk
12 ezren szedik a szemetet az utak mentén Tiszta lesz a Tisza: az államfő kezdeményezésére megoldás született a Felső-Tisza állami hulladékmentesítésére Kukákat tesznek a kukák mellé Nagykanizsán Trópusi vihar pusztít Houstonban Kis képes lepkeház – Könyv és művészeti alkotás
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam