2019. március 26., Emánuel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Most kiderülhet, valójában mekkora az élelmiszer-pazarlás

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt tart az élelmiszer-hulladékok mértékének megállapításáról. Április 4-ig lehet véleményezni az élelmiszer-hulladék mérésére kitalált módszertant.

Vajon mennyi élelmiszer-hulladék keletkezik az élelmiszerek előállítása során, a kereskedelemben, a vendéglátásban és a közétkeztetésben? Az Európai Bizottság az élelmiszer-ellátó rendszer során keletkező hulladék számszerűsítése érdekében egy mérési módszertant dolgozott ki és bocsátott nyilvános konzultációra. Az érdekelt feleknek 2019. április 4-ig van lehetőségük véleményük megküldésére.

A 2018 májusában felülvizsgált és bevezetett hulladékokról szóló irányelvnek köszönhetően az élelmiszer-hulladék mértékéről egységes adat fog rendelkezésre állni.

Az új adatok kiváló alapot fognak biztosítani a tagállamok pazarláscsökkentő programjainak megalapozásához, hozzájárulva az unió Fenntartható Fejlődési Célok eléréséhez tett erőfeszítéseihez.

További részletek az Európai Bizottság oldalán olvashatók – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közleménye alapján az agronaplo.

Fotó: www.maxpixel.net
Neked ajánljuk
A Tisza is lehet tiszta A januári konténerhajó-baleset után 24 millió műanyagdarabot mosott partra a víz Hollandiában A szemét a legszebb természeti csodákat sem kíméli Egy hét, amikor minden a fenntarthatóságról szólt Hazatért Gemencbe Zoltán, a jeladós fekete gólya
Tovább a forrásra: agronaplo.hu
Vissza
Hírfolyam