2019. november 15., Albert, Lipót
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Most kiderülhet, valójában mekkora az élelmiszer-pazarlás

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt tart az élelmiszer-hulladékok mértékének megállapításáról. Április 4-ig lehet véleményezni az élelmiszer-hulladék mérésére kitalált módszertant.

Vajon mennyi élelmiszer-hulladék keletkezik az élelmiszerek előállítása során, a kereskedelemben, a vendéglátásban és a közétkeztetésben? Az Európai Bizottság az élelmiszer-ellátó rendszer során keletkező hulladék számszerűsítése érdekében egy mérési módszertant dolgozott ki és bocsátott nyilvános konzultációra. Az érdekelt feleknek 2019. április 4-ig van lehetőségük véleményük megküldésére.

A 2018 májusában felülvizsgált és bevezetett hulladékokról szóló irányelvnek köszönhetően az élelmiszer-hulladék mértékéről egységes adat fog rendelkezésre állni.

Az új adatok kiváló alapot fognak biztosítani a tagállamok pazarláscsökkentő programjainak megalapozásához, hozzájárulva az unió Fenntartható Fejlődési Célok eléréséhez tett erőfeszítéseihez.

További részletek az Európai Bizottság oldalán olvashatók – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közleménye alapján az agronaplo.

Fotó: www.maxpixel.net
Neked ajánljuk
Az óceánokban lévő szemét tíz százaléka a halászatból származik Boyan Slat a folyókat sem hagyja cserben Egy kis kreativitással tovább emelhetjük a borús esték fényét Szavak helyett lépések – klímakonferencia a régiónk országaival Áder: Magyarország a klímaváltozás nyertesei között lehet
Tovább a forrásra: agronaplo.hu
Vissza
Hírfolyam