Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A csomagolások csökkentésével zöldül tovább az Aldi

Az áruházlánc 2025-re saját márkás termékeinek csomagolásához 100 százalékban újrahasznosítható alapanyagot fog használni, ráadásul 2020-tól kezdődően 5 év alatt 15 százalékkal csökkentik a felhasznált csomagolóanyagok mennyiségét.

A műanyagok felhasználását mérséklő stratégia részeként a cég Magyarországon már az idén kivezeti a kínálatából egyebek között a műanyag evőeszközöket, poharakat, tányérokat és szívószálakat, valamint a látványpékségeknél az egyszer használatos műanyag kesztyűket.

Mindezek következtében újabb mintegy 2,5 tonnával csökken majd a kereskedelmi lánc műanyag-felhasználása.

A vállalat MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztett arra, hogy az Aldi Magyarországon már tavaly megkezdte a többször használatos dobozok alkalmazását a zöldségek és gyümölcsök szállításánál, így 4000 tonnányi kartonpapírral kevesebbet használtak fel, mint egy évvel korábban.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Az Aldi mind a biatorbágyi logisztikai központjának, mind pedig boltjainak teljes áramszolgáltatását Magyarországon előállított zöldárammal biztosítja, továbbá klímavédelmi projektek támogatásával ellentételezi az operatív működéséből származó üvegházhatásúgáz-kibocsátását, így karbonsemlegesen működik.

Az utóbbi időben szerencsére egyre több szereplő ismeri fel, hogy a műanyagprobléma nem csak a hulladék kezeléséről szól, a megoldás kulcsa az észszerű használatban van: új csomagolási rendszerek kidolgozásával, a termelés visszaszorításával és az egyszer használatos eszközök mellőzésével nem csak a hulladék mennyisége csökkent, a gyártással járó környezetterhelés is elkerülhető.

Neked ajánljuk
Hiába szeretné az ipar, a műanyag nem kap haladékot A tengeri pára is műanyaggal van tele Facebooks Shops: új lehetőség nyílik az online értékesítésben Közösségi adománygyűjtés a Hogy tetszik lenni? programért Európában a duplájára nőtt a villanyautók eladása
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam