2019. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Levegő kontra gazdaság – a szmog győzhet Kínában?

A legnagyobb észak-kínai városoknak nem sikerült tartaniuk a télre előírt légszennyezési határértékeket – írja a Reuters.

A Reuters hivatalos adatokat elemezve azt találta, hogy a 39 nagy észak-kínai városból mindössze nyolcnak sikerült tartania a féléves téli időszakra vonatkozó levegőminőségi célokat.

A Li Keqiang miniszterelnök által 2014-ben meghirdetett szennyezés elleni harc, amelynek keretében az állapotok monitorozására és a környezetterhelés csökkentésére több milliárd jüant költött a kormányzat, a gazdasági visszaesés hatására veszíthet lendületéből.

A környezetvédelmi minisztérium kommunikációja szerint eltökélt a levegőminőség javításával kapcsolatban, és nem tartja elfogadhatónak, hogy a helyi vezetők a szigorúbb környezetvédelmi előírásokat okolják a gazdaság lassulásáért.

Peking egyike volt azon városoknak, amelyek tartani tudták a szálló porra kijelölt határértéket Fotó: Xiaochen0/pixabay.com

Ugyanakkor a gazdasági stabilitás megőrzése sem vált másodlagossá: Liu Youbin minisztériumi szóvivő leszögezte, hogy nem támogatják a túlbuzgó hivatalnokokat abban, hogy környezetvédelmi szempontokkal érvelve elhamarkodott módon üzemeket zárjanak be.

Neked ajánljuk
Kalifornia, a műanyag-szabályozás amerikai úttörője A Tesco folytatja a fenntartható csomagolóanyagok bevezetését Több mint egymillió elektromos töltőállomás üzemel már Kínában Nő a világ növényiolaj-termelése Északnyugat felé sodródik a leszakadt gigászi jégtömb (képgaléria)
Tovább a forrásra: reuters.com
Vissza
Hírfolyam