2020. október 26., Dömötör
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Levegő kontra gazdaság – a szmog győzhet Kínában?

A legnagyobb észak-kínai városoknak nem sikerült tartaniuk a télre előírt légszennyezési határértékeket – írja a Reuters.

A Reuters hivatalos adatokat elemezve azt találta, hogy a 39 nagy észak-kínai városból mindössze nyolcnak sikerült tartania a féléves téli időszakra vonatkozó levegőminőségi célokat.

A Li Keqiang miniszterelnök által 2014-ben meghirdetett szennyezés elleni harc, amelynek keretében az állapotok monitorozására és a környezetterhelés csökkentésére több milliárd jüant költött a kormányzat, a gazdasági visszaesés hatására veszíthet lendületéből.

A környezetvédelmi minisztérium kommunikációja szerint eltökélt a levegőminőség javításával kapcsolatban, és nem tartja elfogadhatónak, hogy a helyi vezetők a szigorúbb környezetvédelmi előírásokat okolják a gazdaság lassulásáért.

Peking egyike volt azon városoknak, amelyek tartani tudták a szálló porra kijelölt határértéket Fotó: Xiaochen0/pixabay.com

Ugyanakkor a gazdasági stabilitás megőrzése sem vált másodlagossá: Liu Youbin minisztériumi szóvivő leszögezte, hogy nem támogatják a túlbuzgó hivatalnokokat abban, hogy környezetvédelmi szempontokkal érvelve elhamarkodott módon üzemeket zárjanak be.

Neked ajánljuk
A szép szavak után egy rossz húzás az Apple-től Videó: a sok víz drámája Kínában Aggasztó mértékben olvadnak a svájci gleccserek Kék bolygó címmel indít podcastot Áder János Higiéniai adományt kapott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat
Tovább a forrásra: reuters.com
Vissza
Hírfolyam