2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A természetben hagyott szemét itthon is veszélyt jelent az élővilágra

Ha a műanyag csapdájában vergődő állatokról hallunk, fuldokló tengeri teknősök és albatroszok képe jelenik meg előttünk – pedig a saját házunk táján is van tennivaló. Egy dámszarvas esett áldozatául az illegálisan lerakott hulladéknak egy Újlengyel közeli erdőben.

Az Újlengyeli Lovas Polgárőrség éppen a környéken járőrözött, amikor meglátták az életéért küzdő dámszarvast, méghozzá egy igazán fiatal egyedet, egy dámbikát. Elmondásuk szerint az állat jajveszékelve próbált menekülni a nyaka köré csavarodott hálószerű hulladékból – számolt be róla a Hulladékvadász.

„Egy gyönyörű erdősávok közé ékelődött őszi vetésen vettük észre a rendkívüli látványt, ugyanis egy fiatal dámbika eszét vesztve vergődött a vetésen, és küzdött a rátekeredett hulladék műanyag zsinegköteggel…” – olvasható a szervezet jegyzőkönyvében.

Fotó: Újlengyel Lovas Polgárőr

A vadász, majd a vadászmester mentők gyorsaságával termett a helyszínen.
A szakértő kezek között – igen, a vadász nem csak az életet veszi el, a vadak gondozását is ők végzik – a dámbika megmenekült.

Ha túrázó vagy kiránduló az ember, semmi esetre se közelítsen, hiszen a kétségbeesett, öntudatlan vad életveszélyes lehet! Ebből az esetből is jól látszik, hogy az eldobott, elhagyott hulladék milyen veszélyeket rejt magában nemcsak a vízi, de a szárazföldi élőlények számára is.

Neked ajánljuk
Javult a műanyaghelyzet Ausztráliában Már 660 kg szeméttől mentette meg a földet a RAKUN Dobozközösség Feladta a hagyományos szódakészítés utolsó mohikánja Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: hulladekvadasz.hu
Vissza
Hírfolyam