2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rögös út vezet a tiszta tájhoz

Mintegy 1,5 milliárd forintot fordít idén szemétszedési munkákra a Magyar Közút Nonprofit Zrt., közel kétszer annyit, mint tavaly. A társaság emlékeztetett – a szemetelés kezelése jelentős erőforrást igényel, amelyet máskülönben az utak karbantartására fordíthatnának.

A vállalat közleménye szerint a megnövelt keret lehetőséget biztosít arra, hogy bővítsék a hulladékgyűjtők kapacitását, további hulladékgyűjtő zsákokat helyezzenek ki a meglévő hulladékgyűjtő edényekre, tiltótáblákat, kamerákat helyezzenek ki pihenőhelyekre, új mobil konténereket, illetve veszélyes hulladék gyűjtésére alkalmas tárolóedényeket szerezzenek be.

Mindezek mellett a társaság közfoglalkoztatott-programjában részt vevő mintegy ezer munkavállaló feladatának nagy részét az út menti területek tisztítása jelenti majd – tették hozzá.

Fotó: internet.kozut.hu

A közútkezelő arra is felhívja a figyelmet, hogy akik az utak mentén illegálisan eldobják a szemetet, vagy az útesztétikát rombolják, nemcsak szabálysértést követnek el, hanem tevékenységükkel minden más útüzemeltetési és fenntartási területről vonják el a forrásokat. 

A társaság a szemétgyűjtési akcióival arra is törekszik, hogy szemléletváltást érjen el a közlekedőknél. Ennek jegyében idén április 29-én újra elindítja „Jobb, ha el se dobod!” címen futó akcióját, amelyhez az önkéntesek csatlakozását április 17-ig várják az internet.kozut.hu/szemetszedes oldalon – idézi a vállalat közleményét az MTI.

Neked ajánljuk
A világ óceánjainak civilizációtól eldugott, legtávolabbi zugaiban is jelen van a műanyag A benépesült élettel a Csendes-óceán északi szemétszigete Szuperférgekkel bontanák le a műanyagot ausztrál kutatók A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam