2021. március 1., Albin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A műanyag előtt is volt élet, utána is lehet

Egy thaiföldi élelmiszerlánc a műanyagnál is bőségesebben rendelkezésre álló forráshoz fordult csomagolásainak elkészítésekor. 

Abszolút környezetbarát módon csomagolják újabban a zöldségeket és gyümölcsöket a thaiföldi Csiangmaj egyik szupermarketében: a műanyagot banánlevelekkel váltották fel – írja az NlCafe.

A délkelet-ázsiai országban rengeteg a banánültetvény, így a banánlevél bőséggel rendelkezésre áll egész évben.

Vízálló, toxinoktól és festékanyagoktól mentes, valamint 100 százalékban biológiailag lebomló, így minden szempontból ideális választás a műanyag helyett. A leveleket ráadásul bambuszból készült szalagokkal fogják össze, ami szintén környezetkímélő megoldás.

Fotó: Earthivist/facebook.com

A csomagolóanyagok és egyszer használatos edények esetében egyre többen keresik a megoldást a műanyag kiváltására. A Rimpinghez hasonlóan egy német startup is levelekkel kísérletezik, mások élelmiszeripari melléktermékekkel operálnak, a lényeg, hogy könnyen, természetesen lebomló alapanyagról legyen szó.

Neked ajánljuk
Az elektronikai hulladékban több a nemesfém, mint egy valódi aranybányában A fenntarthatóbb digitális világ megteremtése segíthet elkerülni a jövő kríziseit Európát is elérték az afrikai klímaváltozás kihívásai Zöld jeles napok népmesei keretbe fonva A Coca-Cola új, mini üdítős palackját nem nézik jó szemmel a környezetvédők
Tovább a forrásra: nlcafe.hu
Vissza
Hírfolyam