2019. augusztus 25., Lajos, Patrícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A műanyag előtt is volt élet, utána is lehet

Egy thaiföldi élelmiszerlánc a műanyagnál is bőségesebben rendelkezésre álló forráshoz fordult csomagolásainak elkészítésekor. 

Abszolút környezetbarát módon csomagolják újabban a zöldségeket és gyümölcsöket a thaiföldi Csiangmaj egyik szupermarketében: a műanyagot banánlevelekkel váltották fel – írja az NlCafe.

A délkelet-ázsiai országban rengeteg a banánültetvény, így a banánlevél bőséggel rendelkezésre áll egész évben.

Vízálló, toxinoktól és festékanyagoktól mentes, valamint 100 százalékban biológiailag lebomló, így minden szempontból ideális választás a műanyag helyett. A leveleket ráadásul bambuszból készült szalagokkal fogják össze, ami szintén környezetkímélő megoldás.

Fotó: Earthivist/facebook.com

A csomagolóanyagok és egyszer használatos edények esetében egyre többen keresik a megoldást a műanyag kiváltására. A Rimpinghez hasonlóan egy német startup is levelekkel kísérletezik, mások élelmiszeripari melléktermékekkel operálnak, a lényeg, hogy könnyen, természetesen lebomló alapanyagról legyen szó.

Neked ajánljuk
Acélos eltökéltséggel megoldható a műanyagválság Lehet a kóla környezetbarát? Méghogy a fogyasztói tudatosság hatástalan! A Camponában mindenkit vár Helen könyvtára Németország után Norvégia is felfüggesztette az erdővédelmi segélyek folyósítását Brazíliának
Tovább a forrásra: nlcafe.hu
Vissza
Hírfolyam