2019. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kína nem lazít a külföldi hulladék elleni tilalmon

Március 28-án a Kínai Ökológiai és Környezeti Minisztérium sajtótájékoztatót tartott, amelyen bemutatta a szilárd hulladék és a vegyi szennyezés elleni megelőzés és kezelés helyzetét.

Qiu Qiwen, a Kínai Ökológiai és Környezeti Minisztérium szilárd hulladék és vegyszer osztályának vezetője a tájékoztatón megerősítette, hogy Kína nem lazít a külföldi hulladék elleni tilalmon – számolt be a China Radio International magyar nyelvű kiadása.

Egy tudósítói felvetésre, amely szerint a kínai szilárd hulladék elleni tilalom nem különbözteti meg a hulladékot és az erőforrást, Qiu Qiwen kifejtette: Kína végrehajtja a külföldi hulladék elleni tilalmat, javította a szilárdhulladék-import listáját, jelentősen csökkentette az importfajtákat és az import mennyiségét, de ez csak a szilárd hulladékra irányul, nem a nyersanyagokra. Leszögezte:

„A szilárd hulladék kínai definíciója alapvetően megegyezik a bázeli egyezményével.”

Fotó: Jakob Montrasio/flickr.com

A kínai kormány 2017-ben vezette be az említett tilalmat, amely Qiu Qiwen szerint a kínai ökológiai civilizáció építésének jelképes intézkedése, ezért az ország továbbra is jelentősen csökkenti a szilárd hulladék terén az import fajtáit és mennyiségét. Arra törekednek, hogy 2020 végére teljesen megszűnjön a szilárd hulladék kínai importja.

Neked ajánljuk
12 ezren szedik a szemetet az utak mentén Megújul Győr környékének hulladékkezelése Egy új innováció véget vethet a kávékapszulák rossz hírének Trópusi vihar pusztít Houstonban Kis képes lepkeház – Könyv és művészeti alkotás
Tovább a forrásra: cri.cn
Vissza
Hírfolyam