2021. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Konkurenseivel fogna össze a Nespresso a kávékapszulák kizöldítéséért

Egyetlen csésze illatos kávé, és a kapszula betöltötte hivatását – de az alumínium, amelyből készült, nem feltétlenül! Hiszen az egyik leghatékonyabban újrahasznosítható alapanyagról van szó.

A kapszulás kávéfőzők piacán előkelő helyen álló Nespresso számára fontos a tudatos fogyasztók megnyerése, ezért használ fenntartható forrásból származó kávét, és ez vezette kapszula-visszagyűjtési és újrahasznosítási rendszerének kialakításakor is – írja a Business Green.

Mivel a közösségi hulladékfeldolgozók nem képesek ilyen kis méretű tárgyak kezelésére, a vállalat maga gondoskodik a kapszulák begyűjtéséről és újrahasznosításáról.

A rendszer már 53 országban működik, Nagy-Britanniában például az eladott kapszulák negyede hasznosul (igaz, arról a vállalat nem ad tájékoztatást, ez pontosan mekkora számot jelent).

Fotó: Monika Mesterhazy/pixabay.com

A szektor ökológiai lábnyomának csökkentése érdekében a Nespresso most közleményben fordult a többi gyártóhoz. A vállalat szeretné, ha közösen dolgoznának ki az alumíniumkapszulák minél szélesebb körben történő újrahasznosítását biztosító modellt, amihez a területen eddig szerzett tapasztalataikkal ők is hozzájárulnának.

Neked ajánljuk
Az MNB társadalmi konzultációt indít zöld ajánlásának tervezetéről Vége a műanyaghulladék felelőtlen exportjának Ismét jó értékelést kapott a L'Oréal fenntarthatósági programja Dánia mesterséges energiaszigetet épít A kibocsátás csökkentésével gyorsabban eredményt érhetünk, mint eddig gondoltuk
Tovább a forrásra: businessgreen.com
Vissza
Hírfolyam