2019. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Telefonügyelettel is küzdenek az illegális hulladéklerakás ellen Kaposváron

Éjjel-nappali telefonos ügyeletet, valamint a rendőrséggel közös razziákat tart a közterület-felügyelet az illegális hulladékégetés és -lerakás ellen áprilistól Kaposváron.

A város önkormányzata az MTI-nek eljuttatott közleményben kifejti: a környezet és a lakosság egészségének védelme érdekében döntöttek a szabályszegések bejelentésének megkönnyítéséről és az ellenőrzések szigorításáról.

Aki illegális hulladékégetésről vagy -lerakásról tud, a 06-30/916-3538 ügyeleti telefonszámon jelezheti.

A hatóság ezeket az eseteket haladéktalanul kivizsgálja, és szükség esetén értesíti a rendőrséget.

Remélik, hogy együttes erővel gyorsan sikerül tetten érni és megbüntetni mindazokat, akik illegális tevékenységükkel zavarják a tisztességes kaposvári polgárokat – jegyezték meg. A razziák október 31-éig a hét minden napján, ünnepnapokon, akár éjszaka is zajlanak, és a szabályszegők komoly bírságra számíthatnak.

Fotó: Cityboy01/Wikimedia Commons

Az illegális hulladéklerakók felszámolása minden évben komoly kihívás elé állítja a MÁV és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársait is. A kormány ezért az önkormányzatok támogatása mellett a törvényi szabályozás szigorításával vetne gátat a szemetelésnek.

Neked ajánljuk
12 ezren szedik a szemetet az utak mentén Még több elektronikai hulladékot termelünk Egy új innováció véget vethet a kávékapszulák rossz hírének Ne maradjon le semmiről! Elérhető a Budapesti Víz Világtalálkozó mobilapplikációja A Föld egyik legfontosabb élőlénye mobiltelefonoktól is pusztul?
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam