2020. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Terápiás kutyával egy egészségesebb ember-környezet kapcsolatért

Az Öko-kutya projekttel Éden, a terápiás labrador és felvezetője, Ramasz Vanda pedagógus a Föld természeti kincseinek megóvására hívja fel a figyelmet.

Az Éden a suliban elnevezésű állatasszisztált foglalkozások ötödik éve tartanak a Laschober Mária Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános iskolában, és a tapasztalatok azt mutatják, a kutya jelenléte nagyban növeli a gyerekek érdeklődését is motiváltságát. Idén átmenetileg ritkult a foglalkozások gyakorisága, ezért áthidaló megoldásként egy témára fókuszálnak, ez pedig a környezetvédelem – írja az Ajkai Szó.

A foglalkozásokon Édennek is tevékeny szerepe van: játékmesterként gurít a labdával, ő húzza ki a kártyalapokat, a közös társasjáték során az óceánok szennyezettségétől az esőerdők kipusztításán át a felelős kutyatartásig számos fontos téma kerül szóba.

Fotó: SixtyWeb/Wikimedia Commons

A természetes vizek, ez erdők és állatok védelme mellett a hulladék problémájáról is leckét kaptak Édentől a diákok: a kutyus egy kukába gyűjtötte az előre szétszórt hulladékokat, amelyeket aztán a gyerekek szelektáltak majd dolgoztak fel. Ajkán az óvodásokat is az ember legjobb barátja okítja a környezettel ápolt felelős kapcsolatra: Papné Takács Ágnes óvónő Mesével, a terápiás golden retrieverrel tart állatasszisztált foglalkozásokat.

Neked ajánljuk
Online tartalmakkal találhat utat a fiatalokhoz a környezet ügye Az őshonos emlősök negyede a kihalás szélére került Angliában Globális felmelegedés: 2100-ra akár 40 milliárd tonna szén-dioxid kerülhet a légkörbe Ehető vadon termő növények a tányéron Megkezdődött a „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt végrehajtásának előkészítése
Tovább a forrásra: ajkaiszo.hu
Vissza
Hírfolyam