2019. december 10., Judit
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Terápiás kutyával egy egészségesebb ember-környezet kapcsolatért

Az Öko-kutya projekttel Éden, a terápiás labrador és felvezetője, Ramasz Vanda pedagógus a Föld természeti kincseinek megóvására hívja fel a figyelmet.

Az Éden a suliban elnevezésű állatasszisztált foglalkozások ötödik éve tartanak a Laschober Mária Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános iskolában, és a tapasztalatok azt mutatják, a kutya jelenléte nagyban növeli a gyerekek érdeklődését is motiváltságát. Idén átmenetileg ritkult a foglalkozások gyakorisága, ezért áthidaló megoldásként egy témára fókuszálnak, ez pedig a környezetvédelem – írja az Ajkai Szó.

A foglalkozásokon Édennek is tevékeny szerepe van: játékmesterként gurít a labdával, ő húzza ki a kártyalapokat, a közös társasjáték során az óceánok szennyezettségétől az esőerdők kipusztításán át a felelős kutyatartásig számos fontos téma kerül szóba.

Fotó: SixtyWeb/Wikimedia Commons

A természetes vizek, ez erdők és állatok védelme mellett a hulladék problémájáról is leckét kaptak Édentől a diákok: a kutyus egy kukába gyűjtötte az előre szétszórt hulladékokat, amelyeket aztán a gyerekek szelektáltak majd dolgoztak fel. Ajkán az óvodásokat is az ember legjobb barátja okítja a környezettel ápolt felelős kapcsolatra: Papné Takács Ágnes óvónő Mesével, a terápiás golden retrieverrel tart állatasszisztált foglalkozásokat.

Neked ajánljuk
Hét kilogramm műanyagot találtak egy elhullott szarvas gyomrában Thaiföldön Jövőre is megrendezésre kerül a Fenntarthatósági Témahét Elpusztítja és kővé dermeszti áldozatait a Medúza-tó vize Az idei Nobel-díjasok is a klímavédelem sürgősségét hangsúlyozták Díjazták a fenntarthatóságban is sikeres vállalkozásokat
Tovább a forrásra: ajkaiszo.hu
Vissza
Hírfolyam