2020. augusztus 9., Emőd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tovább folytatódik az ország megtisztítása

A szemetelés megelőzésére, a hosszú távú megoldás érdekében a kormány átfogó programot dolgoz ki, az illegális szemétlerakók kérdésében azonban gyors megoldásokra van szükség.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2018 végén pályázatot írt ki az önkormányzatok számára „Az illegális hulladéklerakók felszámolása” címen, ezzel is segítve az önkormányzatok hulladékgazdálkodással, elhagyott hulladékok kezelésével kapcsolatos munkáját.

A pályázat célja a közterületen fellelhető, illegálisan lerakott, elhagyott hulladék felszámolásának (elszállításának és kezelésének) elősegítése.

Pályázni a benyújtási időszakon belül a rendelkezésre álló kétszáznegyvenmillió forintos forrás kimerüléséig lehetett, e keretösszegből a beérkezési sorrend szerint kilencvennégy önkormányzat részesül támogatásban.

Az egyszeri, vissza nem térítendő támogatás rendelkezésre bocsátása előfinanszírozással történik. A támogatás intenzitása száz százalék, az egy pályázattal elnyerhető támogatás összege legalább ötszázezer, legfeljebb egymillió forint volt.

Fotó: hulladekvadasz.hu

Az illegális szemétlerakók felszámolásáért mi is tehetünk, például azzal, ha egy hulladékhalomra bukkanva nem maradunk tétlenek, hanem a Hulladékvadász vagy a Járókelő segítségével értesítjük az illetékes területkezelőt.

Neked ajánljuk
Óvatosan a bioműanyaggal! Megkezdődik az illegális szemétlerakók felszámolása Megkezdődött a „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt végrehajtásának előkészítése Egyre gyakrabban lehetnek szélsőséges szárazságok Közép-Európában Már az idén elkezdhetik gyártani a világ legolcsóbb villanyautóját
Tovább a forrásra: magyarhirlap.hu
Vissza
Hírfolyam