2019. december 8., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Használható telefonok végzik a szemétben, pedig nem kellene így lennie

Lehet, hogy a készülék, amely a mi mércénket már nem üti meg, kis szakértelemmel felújítva mást még sokáig szolgálhat – ahelyett, hogy a környezetet szennyezné. De ehhez egy kis odafigyelésre is szükség van.

Az egyesült államokbeli The Wireless Alliance arra hívja fel a figyelmet, hogy a teljesen működőképes és használható készülékek esetében a leadás előtt deaktiválni kell az esetleges lopásvédelmi rendszereket – számolt be az Origo.

A még használható készülékek jó esetben egy kis tisztogatás és felújítás után új tulajdonosokhoz kerülhetnek, ami nem csak a leghasznosabb, de a legzöldebb módja az újrahasznosításuknak.

Viszont ha aktív bennük a lopásvédelem, akkor a feldolgozó cégek nem tudnak mást tenni, mint hogy szétszedik a készülékeket, kimentik belőlük a pótalkatrészként használható elemeket, a maradékot pedig kénytelenek megsemmisíteni.

Fotó: pxhere.com

Ez egyre nagyobb baj a modern mobilok esetében, hiszen a nagyfokú integráltságuk miatt egyre kevesebb dolgot lehetséges vagy éri meg kimenteni belőlük. A The Wireless Alliance szerint az Egyesült Államokban az elmúlt három évben minden negyedik, összesen 66 ezer teljesen használható Apple iPhone-t kellett szétbombázni, mert az előző tulajdonosaik elfelejtették kikapcsolni bennük az Aktiválási zár funkciót. Hasonló probléma az androidos készülékek esetében is gyakran felmerül.

Neked ajánljuk
Dilemmák az élelmiszer-csomagolások körül Műanyaggal tömjük a cetcápákat Már a magyar befektetők pénze is fialhat környezettudatosan Hamburgban nem humbug a klímavédelem Wizz Air: ki kell tiltani a business osztályt a rövid távú légi közlekedésből
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam