2019. május 24., Eliza, Eszter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A műanyag Attenborough-ban emberére akadt

Sir David Attenborough és a Blue Planet (Kék bolygó) című sorozata hatására egyre kevesebben használnak műanyagot az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban.

A Global Web Index jelentése szerint a Blue Planet 2 című sorozat 2017. októberi premierje után az emberek 53 százaléka kezdett el kevesebb műanyagot használni – írja az IFLScience alapján a National Geographic.

A szakértők a jelenséget Attenborough-hatásnak nevezték el.

A műanyag visszaszorulásának két szintje van: egyrészt az új jogszabályok hatására csökkent az anyagok használata, másrészt az egyének döntése is hozzájárult az előrelépéshez.

Fotó: Johann Edwin Heupel/flickr.com

A friss jelentés elkészítéséhez 4000 ember viselkedését és hozzáállását mérték fel az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban. Az eredmények alapján az alanyok 53 százaléka kezdett el kevesebb műanyagot használni, 42 százalékuk pedig arról számolt be, hogy mindennapi vásárlásaik során fontos, hogy újrahasznosított vagy fenntartható anyagokat tartalmazó termékeket szerezzenek be.

Az adatok szerint a fenntarthatóság főként a fiataloknak fontos, a kutatók szerint a különbséget a közösségi média okozhatja, illetve az, hogy az érintett generáció már a fenntarthatósági krízisben nőtt fel.

Neked ajánljuk
Szemétlerakónak használnak egy boszniai folyót Online tartalmakkal az illegális hulladéklerakók ellen Flashmobokkal az agyoncsomagolás ellen Élő Bolygónk mobilapp: neked fejlesztve! Ember és természet fesztiválja Gödöllőn
Tovább a forrásra: ng.hu
Vissza
Hírfolyam