2021. május 6., Frida, Ivett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra csomagolásmentes május

A közelgő meleggel ne csak az öltözködésünkben szabaduljunk meg a felesleges rétegektől! A JÖN Alapítvány és a Háztartásom hulladék nélkül háziasszonya, Tóth Andi szervezésében 2019-ben is megrendezésre kerül a csomagolásmentes május kihívás és kampány.

Az egész hónapos kihívás a Jövő Ökonemzedékéért Alapítvány „Tudatos tavasz” című klímabarát kampányának részeként kerül megrendezésre. 

A hulladékmentes május az a fajta esemény, amely nincs helyhez kötve: ott zajlik, ahol valaki elkötelezi magát a tudatos vásárlás, a kevesebb hulladék termelése, a túlfogyasztás és az agyoncsomagolt termékek kerülése mellett.

A csomagolásmentes május eseménye keretében a JÖN alapítvány:

  • Megoldási javaslatokat népszerűsít a hulladék nélküli vásárlás megvalósításához.
  • Alternatív eszközöket ismerhetünk meg.
  • Csomagolásmentes flashmobokra kerül sor.
  • Szemléletformáló cikkek és figyelemfelkeltő videók népszerűsítik a hulladékmentes életmódot.
  • A kampány a#hulladéknélkül, #csomagolásmentes hashtagek használatát is ösztönzi.
A 2018-as esemény is sokakat elindított a zero waste életmód útján Fotó: Hulladékvadász/youtube.com

Aki csatlakozna a májusi kihíváshoz, annak mindössze egy dolgot kell tennie a hulladekvadasz.hu szerint:

„Készíts egy fotót, amin hulladék nélkül vásároltál, majd posztold ki #hulladéknélkül hashtaggel az Instagramon vagy a Facebookon is. Ezzel is bemutatva, hogy csomagolásmentesen lehet vásárolni, kerülve az agyoncsomagolt termékeket.”

Csomagolásmentes flashmob Fotó: Hulladékvadász.hu

Az idei flashmobok helyszínei: Budapest, Cegléd, Debrecen, Esztergom, Dorog, Tát, Nyergesújfalu, Gárdony, Győr, Hódmezővásárhely, Jászberény, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Szeged, Szigetköz, Szombathely, Vác.

A csomagolásmentes május 2019 eseményével kapcsolatban további részletek a JÖN alapítvány honlapján, illetve a Facebook-eseményben.

Neked ajánljuk
A műanyaghulladék a Fekete-tenger élővilágára is veszélyt jelenthet Az Északi-tenger mélyén heverő világháborús hulladékok hatásait kutatják Németországban Hamarosan Magyarországon is elérhetővé válnak a TerraCycle világhírű körforgásos megoldásai Változatlanul vonzóak a fenntartható alapok Márciusban belehúztak a villanyáram-fogyasztásba a magyarok
Tovább a forrásra: hulladekvadasz.hu
Vissza
Hírfolyam