2019. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Monumentális hegy épülhetne a Csomolungmáról összegyűjtött szemétből is

Két hét alatt 3 tonna szeméttől szabadították meg a Csomolungma körzetét, és természetesen nem állnak meg ennyinél.

A Csomolungma megtisztításáért küzdők úgy becsülik, a hegy lábánál található alaptáborból 5 tonna hulladékot fognak majd összegyűjteni – írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

A magas hegyvidékek látszólagos elszigeteltségük ellenére nem kevésbé szenvednek az ember természetátalakító ámokfutásának következményeitől, mint a Föld egyéb területei.

Itt is jellemző a szemetelés, a legváltozatosabb szennyeződések, és a klímaváltozás is érezteti hatását.

A nepáli turisztikai minisztérium nemrég sajtótájékoztatót tartott Katmanduban, ahol kiderült: április 14-től mostanáig 3 tonna szemetet gyűjtöttek össze az Everest régióban. A szemét egy részét Okhaldhungába szállítják feldolgozásra, a többit Katmanduban használják fel.

Forrás: Daily Excelsior/youtube.com

Hamarosan megkezdik a Csomolungma lábánál található alaptábor megtisztítását is. Itt az előzetes becslések szerint 5 tonna szemetet szednek össze, 2 tonnát az egyes táborból, 3 tonnát a kettes és hármas tábor környékéről hoznának le. A közlemény szerint holttesteket is lehoznának az alaptáborból.

Fotó: By Gunther Hagleitner/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Egyre több az illegális hulladék Pécsen Hogyan téríthetjük el a jó ételeket a szemétlerakótól? Mi legyen a falevelekkel? Apró lépésekkel segít zöldülni a dm 9000 háztartást lát el tiszta energiával a MOL napelemparkja
Tovább a forrásra: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam