2019. augusztus 21., Hajna, Sámuel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

REWE: nincs többé csomagolás az organikus gyümölcsökön

Mind a 630 üzletében megszünteti organikus zöldség- és gyümölcsárujánál a műanyag csomagolást a REWE. A német kiskereskedőlánc ezzel a lépésével évi 60 000 kg-nyi műanyagszeméttel csökkenti hulladéktermelését.

Egy nemrég végzett felmérés szerint 10 vásárlóból 8 szívesebben vásárol olyan zöldséget és gyümölcsöt, amin nincs csomagolás. A REWE erre reagálva döntött úgy, hogy 

az organikus zöldség-gyümölcs termékeket csomagolás nélkül árusítja boltjaiban, vagy – bizonyos esetekben – a műanyagot környezetbarát csomagolással helyettesíti.

A kiskereskedő nem csak ezzel a lépéssel kíván hozzájárulni a környezet védelméhez: arra törekszik, hogy a szükségtelen csomagolást minden termékénél csökkentse vagy megszüntesse, illetve gazdaságosabban használja fel a csomagolóanyagokat, és innovatívabb, zöldebb csomagolási alternatívákat alkalmazzon – írja az ESM alapján a trademagazin.hu.

Fotó: By Joehawkins/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Acélos eltökéltséggel megoldható a műanyagválság Lehet a kóla környezetbarát? Méghogy a fogyasztói tudatosság hatástalan! Rengeteg település csatlakozna az európai mobilitási héthez Amikor megfordítjuk az esernyőt
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam