2019. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Online tartalmakkal az illegális hulladéklerakók ellen

„Gondolkodtál már azon, hogyan keletkeznek az utcai szemétdombok?” „Hogyan szemetel a magyar?” Ilyen és ehhez hasonló környezetvédelmi kérdésekkel Szebenyi Péter szinte mindennap foglalkozik videóblogjaiban, a közösségi oldalain és a honlapján is.

Szebenyi környezetmérnökként végzett, ma pedig már környezetvédelmi influencernek tartja magát. Az influencer szó az utóbbi időben népszerű lett, de az új keletű megmondóembereknek közel sem csak pozitív hatásuk van. Szebenyi Péter fontos lehetőséget lát ebben a szerepben: „Olyan influencernek tartom magam, aki nem termékeket reklámoz, hanem megoldásokat” – mondta.

Az interneten a videós tartalmak között a környezetvédelem hiánycikk.
Pedig meg kell mutatni a problémát, minél hitelesebben, és be kell mutatni a jövőképet is, hogy ha nem teszünk ellene, akkor mi várhat ránk – hívta fel a figyelmet Szebeni.

Szebenyi Péter nevéhez számos sikeres, országos önkéntes hulladékgyűjtő akció kötődik. Ilyen volt például a tavalyi Dunamentő kaland is. Elképesztő dolgot vitt véghez a több mint négyszáz megjelent önkéntes, akik a Duna-partot tisztították meg.

Fotó: Hulladékvadász/youtube.com

A környezetvédelemmel szervesen összefüggő rendezvények és az online tartalmak gyártása mellett Szebenyi Péter és testvére egy mobilapplikációt is fejlesztett a közelmúltban, amely segíthet felszámolni az illegális hulladéklerakókat Magyarországon.

Már applikációval is vadászhatunk a hulladékra Fotó: play.google.com

A hulladékvadász applikációval az emberek kezükbe vehetik a megoldást. Hogyha nincs ideje szemetet szedni, akkor az applikáción keresztül lefotózhatja és bejelentheti az illegális lerakót, így a probléma a mobilalkalmazáson keresztül eljut a Hulladékvadász weboldalra, a fejlesztők pedig továbbadják az illetékes önkormányzatnak, várva a helyzet mihamarabbi kezelését.

Neked ajánljuk
Megújul Győr környékének hulladékkezelése Tiszta lesz a Tisza: az államfő kezdeményezésére megoldás született a Felső-Tisza állami hulladékmentesítésére Még hogy egy embert nem sokat tehet... A klímaváltozás már az amerikaiak szerint is probléma Kipusztulás fenyegeti a magyar tölgyerdőket
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam