2019. szeptember 16., Edit
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Flashmobokkal az agyoncsomagolás ellen

A „Vásárolj Hulladék Nélkül!” elnevezésű országos villámcsődületre május 18-án kerül sor. Míg tavaly csupán két helyszínen zajlott a csomagolásmentes flashmob, idén már országos méretűvé nőtte ki magát az akció, és még várják az újabb jelentkezőket.

Idén is egész május hónapra csomagolásmentes kihívást hirdetett a JÖN Alapítvány és a Háztartásom Hulladék Nélkül háziasszonya, Tóth Andi. A szervezők azt szeretnék elérni, hogy minél többen vásároljanak tudatosabban, minél kisebb hulladéktermeléssel, kerülve a túlzott fogyasztást és az agyoncsomagolt termékek megvásárlását – írja a 24.hu.

A hónap legfontosabb eseménye a „Vásárolj Hulladék Nélkül!” figyelemfelkeltő villámcsődület lesz, amelyre Budapesten kívül 14 településen biztosan sor kerül – jellemzően a helyi piacokon.

2018-ban is a hulladékcsökkentés jegyében telt a május Fotó: Hulladékvadász/youtube.com

„Az eseménnyel a célunk, hogy minél több ember figyelmét felhívjuk arra, hogy csomagolás nélkül is van élet, a környezettudatos gondolkodásnak szerves része, hogy minél kevesebb hulladékot termeljünk, és lássák az emberek, hogy a csomagolás nélküli vásárlás nem bonyolult dolog. Bár mindez nagyon apró lépés a klímaváltozás megállításában, de mégis elengedhetetlen az emberek szemléletformálása terén” – vallja az országos kampány egyik szervezője, Tóth Andi.

Az esemény helyszíneinek listájáról, illetve a hulladékmentes hónaphoz kapcsolódó kihívásokról a JÖN Alapítvány oldalán minden részlet kiderül.

Neked ajánljuk
Megújul Győr környékének hulladékkezelése Tiszta lesz a Tisza: az államfő kezdeményezésére megoldás született a Felső-Tisza állami hulladékmentesítésére Még hogy egy embert nem sokat tehet... Mire nem jó a kókuszdió! Klímatüntetés volt a Fehér Ház előtt
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam