Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nagyon mélyre süllyedtünk, ami a szemetelést illeti

Csokipapírt és műanyag zacskót látott egy búvár a 11 kilométer mély Mariana-árok alján.

Az 53 éves amerikai búvár, Victor Vescovo a történelem eddig ismert legmélyebb tengeri merülését hajtotta végre. Egyszemélyes tengeralattjárójával a Csendes-óceán legmélyebb árkába, a Mariana-árokba, ott is az úgynevezett Challenger-mélységbe merült le, 10 927 méteres, azaz csaknem 11 kilométeres mélységbe – írja a CNN alapján a szeretlekmagyarorszag.hu.

Vescovo azzal a lesújtó hírrel tért vissza a felszínre, hogy a lenyűgöző mélytengeri élővilág mellett az óceán legalján, tehát a Föld legmélyebb pontján műanyag hulladékot, zacskót, csokoládé- és édességpapírt látott.

A Mariana-árok mélyebb, mint amilyen magas a Csomolungma, tehát ha az emberi hulladék már ilyen mélységbe is eljutott, akkor jogos kérdés: valójában maradt-e olyan terület a bolygón, amit még nem szennyeztünk be a hulladékunkkal?

Fotó: Rising US/youtube.com
Neked ajánljuk
Idén is megrendezik az Európai Hulladékcsökkentési Hetet Először találtak mikroműanyagot antarktiszi jégmintákban A járvány a műanyagmentesség ügyét is parkolópályára állíthatja Igaz-e, hogy a napsugárzás pusztítja a koronavírust? Újra szól a fülemüle
Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu
Vissza
Hírfolyam