Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 3., Buda, Richárd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A műanyag zacskók azonnali betiltását sürgeti a német fejlesztési miniszter

„A műanyag szívószálak betiltása nem elég, Németországnak nem szabad várnia Európára, hanem azonnal be kell tiltania az egyszer használatos műanyag zacskókat” – jelentette ki Gerd Müller.

„Ami Ruandának, Kenyának és Ugandának sikerült, azt nekünk is el kell érnünk” – utalt Gerd Müller az egyre több afrikai országban bevezetett műanyagzacskó-használati tilalomra az Augsburger Allgemeine című lapnak adott nyilatkozatában, amelyet a Don't Waste It ismertetett.

A miniszter kezdeményezésére csaknem harminc vállalat, kutatóintézet, természetvédő szervezet és a kormány összefogásával megalakult a Prevent (megakadályozni) elnevezésű nemzetközi szövetség, amelynek legfőbb célja a keletkező hulladék mennyiségének visszaszorítása.

Ezért igyekeznek kifejleszteni új, intelligens és nyersanyag-takarékos csomagolási eljárásokat, és megoldásokat arra, hogy a mégiscsak keletkező hulladékot helyben és minél nagyobb mértékben újrahasznosítsák, a maradékot pedig úgy helyezzék el, hogy ne veszélyeztesse az emberi egészséget és a természeti környezetet.

Remélhetőleg nemsokára az idők szele viszi el... Fotó: European Parliament/flickr.com

Gerd Müller szerint mindebben fontos szerepe lehet a német technológiának, és az új fejlesztések révén a világ számos országában új munkahelyek jöhetnek létre. A miniszter reméli, hogy rövidesen további partnerek is csatlakoznak a szövetséghez. Az összefogásra nagy szükség van, mert ha nem történik változás, „eláraszt minket a szemét”.

Neked ajánljuk
Darálóval veszi fel a harcot a lomokkal az FKF Nap mint nap, mit sem sejtve hintjük tele apró plasztikkal a világot Megtisztultak Velence csatornái Először keltek ki keafiókák Magyarországon Vízi egypercesek – Novellapályázat
Tovább a forrásra: dontwasteit.hu
Vissza
Hírfolyam