2022. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A MOL-csoport felvásárolja a műanyag-újrahasznosítással foglalkozó Aurora-csoportot

A MOL-csoport adásvételi szerződést írt alá a műanyag-újrahasznosítással foglalkozó Aurora-csoporttal. A német vállalat főként az autóipart látja el egyedi, zárt láncú módon begyűjtött ipari műanyaghulladékból előállított kompaunddal, azaz adott célra összeállított alapanyag-keverékkel.

A MOL a beruházásnak köszönhetően kiváló minőségű poliamid-, polipropilén- és egyéb újrahasznosított kompaundok széles skáláját kínálhatja majd ügyfeleinek, kiegészítve ezzel a natúr polipropilénből és polietilénből álló termékportfólióját. Az Aurora know-how-jának és zárt láncú rendszerének kiaknázásával a MOL lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy termékeikben hatékonyan növeljék az újrahasznosított műanyagok arányát.

Az Aurora-csoport tagjai az Aurora Kunststoffe GmbH (képünkön), az Aurora Kunststoffe VS GmbH és az Aurora Kunststoffe Walldürn GmbH Fotó:  www.aurora-kunststoffe.de

Horváth Ferenc, a MOL-csoport Downstream vezérigazgatója elmondta:

 A tranzakcióval újabb mérföldkőhöz értünk a 2030-as stratégiában megfogalmazott célunkhoz, hogy a közép-kelet-európai régió vezető vegyipari szereplőjévé váljunk.

„Az Aurora-beruházás révén növelni tudjuk a petrolkémiai ágazatunk értékét és részesedésünket az autóipari beszállítói piacon, illetve kiegészítjük az újrahasznosítási ágazatban indított kezdeményezéseinket, megerősítve a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság iránti elkötelezettségünket.”

Gerhard Schweinle, az Aurora alapítója és ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: 

A MOL-csoporttal egy olyan partnerrel kötünk szövetséget, amely ugyanannyira elkötelezett a fenntartható fejlődés és innováció irányában, mint az Aurora.

„Biztosak vagyunk benne, hogy a MOL-csoport az ideális partner, hogy ambiciózus céljainkat még hatékonyabban valósítsuk meg a fenntarthatóság és környezetvédelem területén. Fenntartható módon előállított termékeink kiterjedt skálája és a MOL évtizedes tapasztalata tökéletes alapot nyújt ahhoz, hogy még hatékonyabban dolgozzunk a környezetbarát nyersanyagtermelés területén, és enyhítsünk a környezetre rótt terheken.”

A kompaundálás és újrahasznosítás a MOL 2030-as stratégiájának kulcsterületei között van, ebben nyújt segítséget az Aurora-csoport Fotó: www.aurora-kunststoffe.de

A MOL-csoport 2030-as stratégiájának egyik sarokköve a vállalat petrolkémiai értékláncának kiterjesztése. Ennek keretében a MOL a következő évtized végéig 4,5 milliárd dolláros beruházást kíván végrehajtani különféle petrolkémiai és vegyipari növekedési projektekbe. A kompaundálás és újrahasznosítás a MOL 2030-as stratégiájának kulcsterületei között van, az autóipar pedig egy stratégiai ágazat, ahol mindkét partner meglátása szerint egyre nő a kereslet az újrahasznosított anyagok iránt.

Neked ajánljuk
Laborokban hasznosulhat az elektronikai hulladék A szennyezéssel nő a műanyagot bontani képes mikrobák száma Jön a hidrogén a hazai vasúti közlekedésben is? Először a város határait vésték kőbe, most pedig betiltották a benzinkútnyitást Különleges medúzák lepték el az ausztrál partokat
Tovább a forrásra: mol.hu
Vissza
Hírfolyam