2019. június 25., Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A környezettudatosságot népszerűsíti az ITM Zöld út akciója

A környezettudatosság erősítésére szemléletformáló eseménysorozatot szervezett az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A rendezvényeken nagy hangsúlyt helyeztek a fogyasztás tudatos csökkentésére, a szelektív hulladékgyűjtésre és az újrahasznosításra.

Az ITM rendezvényének célja, hogy megmutassa a hulladékban rejlő erőforrást. Szombaton országszerte 20 hipermarketben hívták fel a figyelmet a tudatos vásárlás fontosságára.

Makai Martina, az ITM fenntartható fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára kiemelte:

a hulladékok újrahasznosításánál is fontosabb, hogy lehetőleg „ne is termeljük meg azokat” – ebben segít a minisztérium  tudatos vásárlólistája, a zöld lista elnevezésű applikáció, amely hasznos tanácsokkal szolgál a hulladékcsökkentés és a fenntarthatóság témakörében is.

A szemléletformálás jegyében Ecodesign címmel hulladékokból készült műalkotásokat tekinthetett meg a közönség Budapesten a Millenárison.

Fotó: www.millenaris.hu

Az egyhetes Zöld út rendezvénysorozat a jövő hét végén a Gyerekszigeten családi piknikkel zárul majd. Az eseményen könnyed, sportos feladatokon keresztül tanulhatják meg a fiatalok, hogy miért fontos például a szelektív hulladékgyűjtés.

Neked ajánljuk
Forradalom a fekete műanyagok újrahasznosításában Ahol a plasztik már potyautas sem lehet Közeledik a „Zölden jobb nap”! Ázsia is beszáll a műanyagszennyezés elleni harcba Ha péntek, akkor klímatüntetés
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam