2019. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb elpusztult bálnákról érkezett hír

Öt elpusztult bálnát találtak Szicília térségben az elmúlt héten, a vizsgálatok alapján legalább kettőnek az emésztőrendszere tartalmazott műanyagot.

Egy hat méter hosszú nagy ámbráscet tetemére Stromboli szigetének közelében bukkantak – jelentette az ANSA hírügynökség. A Greenpeace környezetvédő szervezete pénteki közleménye szerint négy másik nagy ámbráscet tetemét is észlelték, egyiket Favignana-sziget közelében, másik hármat Cefalu, Palermo és Milazzo strandjaira sodorta a víz.

Az állatorvosok megvizsgáltak már három tetemet, kettő emésztőrendszerében műanyagot találtak.

Csak a részletes boncolás fogja felfedni, mi ölte meg az állatokat – idézte a közlemény Sandro Mazzariolt, a Páduai Egyetem professzorát.

Ámbrás cet Fotó: Amila Tennakoon/flickr.com

„Aggodalomra ad azonban okot, hogy az első elemzések műanyagot mutattak ki három elpusztult állat közül kettő gyomrában. Ez megerősíti azt, hogy ez a szennyezés jelentős mértékű a tengerek mélyén is, és leginkább a fiatal állatokat veszélyezteti” – tette hozzá.

Neked ajánljuk
A műanyag zacskók azonnali betiltását sürgeti a német fejlesztési miniszter Félre a fóliával! Környezetvédelmi világnap – a levegőszennyezés elleni küzdelem jegyében Válságossá válhat a helyzet Afrikában – korábban érkezett a szárazság 1500 kilométert gyalogolt délre az éhező jegesmedve, egy bányászvárosban kötött ki (videókkal)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam