2020. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb ország utasítja el a fejlett világ szemetét

Malajziának elege lett abból, hogy a gazdag országok hulladéklerakónak nézik, ezért 450 tonna műanyaghulladékot küldenek vissza a feladónak, vagyis azoknak az országoknak, amelyek odavitték.

Kilenc konténer telt meg újrahasznosíthatatlan műanyag-, elektromos és háztartási szeméttel Kuala Lumpur partjainál, ahol Yeo Bee Yin energetikai, tudományos, technológiai, környezetvédelmi és klímaváltozással foglalkozó miniszter elmondta,  a következő időszakban az Amerikai Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Kanada, Japán, Kína, Szaúd-Arábia, Banglades, Hollandia és Szingapúr számíthat egy-egy nagyobb adagnyi szemétre – íja a CNN alapján az Index.

Malajzia április 24-én jelentette be, hogy elege lett abból, hogy illegális úton hozzájuk kerül több ország műanyagszemete, és a jövőben ez ellen nagyon keményen fel fognak lépni.

Azóta a hatóságok már 10 sikeres akciót is végrehajtottak, és továbbra is könyörtelenül visszaküldik más országok szemetét.

Kuala Lumpur a tengerről Fotó: Andy*Enero/visualhunt.com

Tavaly Kína megszüntette a szemétimportot, ezért a műanyagpiac új országokat fedezett fel magának. De nemcsak Malajzia szenved a műanyagtól, nemrég Kanada és a Fülöp-szigetek között diplomáciai vita alakult ki amiatt, hogy Kanada május 15-ig nem vitte vissza a többtonnányi szemetét.

Neked ajánljuk
Szemétben fuldokolnak az egri szőlők Biztatóan halad az óceántakarítás Egységes töltővel az elektronikai hulladék ellen A karbonsemleges működés már kevés Mókás szemétevő malommal tisztul a baltimore-i kikötő
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam