2021. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Coca-Cola is lép a tengerek tisztaságáért

Több mint 300 000 új-zélandi dollárral támogatta a Coca-Cola a műanyagszennyezés ellen küzdő Sea Cleaners nevű civil szervezetet.

A Coca-Cola Oceania az Ellen MacArthur Alapítványt is támogatta azáltal, hogy segített Új-Zélandon megrendezni a körkörös gazdaságban rejlő lehetőségekkel foglalkozó The Pacific Summitot – számolt be a Supermarket News alapján a Trade Magazin.

Richard Schlasbert, a Coca-Cola Oceania igazgatója hangsúlyozta:

„A célunk az, hogy 2030-ra minden egyes eladott műanyag palackot és fémdobozt visszagyűjtsünk. Eközben számtalan módon megakadályozni, hogy a hulladék a természetbe kerüljön.”

A Sea Cleaners a támogatásnak köszönhetően egy új hajóval heti öt napon át, egy évig gyűjthette a szemetet a Hauraki-öböl és a Kaipara-kikötő vizeiből, végeredményben 208 000 liter szeméttől tudták megtisztítani a tengert.

A Seal Cleaners nevű szervezet hosszú távú célja egy hatalmas, Mantának (jelentése: atlanti ördögrája) keresztelt hulladékgyűjtő hajó elkészítése:

Forrás: The SeaCleaners/youtube.com
Neked ajánljuk
A műanyag játékoknak is búcsút mond a McDonald's A modern ember a homok korszakában él, mégsem bánik vele gazdaságosan Először rendeznek oktatási konferenciát a fenntartható divatról Közép-Európában Itt van az ősz, itt van újra... (képgaléria) A biológiai sokféleség és az okos vízfelhasználás (videó)
Tovább a forrásra: trademagazin.hu
Vissza
Hírfolyam